VIOD verliest van Waskemeer

30 oktober 2018 19:45

Na een druilerige ochtend begon de wedstrijd VIOD – Waskemeer onder mooie weersomstandigheden. De wedstrijd begon goed voor de mannen uit Driesum. Na een goede actie van Renze Visser was het Erik van der Veen die maar net naast kopte. Het bleef uitkijken geblazen, want de spelers van Waskemeer waren ook scherp aan de wedstrijd begonnen. Bij balverlies werd er direct druk gezet door deze tegenstander. Ook is het een ploeg met voldoende individuele kwaliteiten. In de 9e minuut was het Waskemeer die scoorde door een goede aanval. In de 23e minuut was er een goede aanval van via Nykle Durk van der Valk die de bal goed voorgaf. De bal wed helaas naast het goal geschoten. 10 minuten later was het Waskemeer die 0-2 wist te scoren.

In de tweede helft was het hetzelfde spelbeeld. Het was Waskemeer dat beter en gemakkelijker voetbalde dan VIOD, die het wel probeerde. Na een kwartier stond de 0-3 op het scorebord. Waskemeer profiteerde van een foutje in de verdediging. In de 70e minuut kwam er een grote kans van voor VIOD. Erik van der Veen was op de rechterkant sneller dan zijn directe tegenstander. De harde voorzet werd maar net naast de goal getikt door Renze Visser. Aan het einde van de wedstrijd wist Waskemeer nog een keer te scoren van 11 meter. Hiervoor vergat de scheidsrechter te fluiten voor een overduidelijke handsbal van één van de spelers van Waskemeer. Dit verandert niets aan de conclusie, Waskemeer voetbalde beter en heeft verdiend gewonnen. VIOD moet de pijlen richten op aankomende zaterdag. Dan spelen de heren uit Driesum tegen VV Dokkum op het sportpark Treffers Heech, aanvang 14.30 uur.