VIOD boekt belangrijke overwinning op ONT

18 februari 2019 14:00

Op sportpark Treffersheech stond VIOD-ONT op het programma. De belangen waren voor beide teams groot en er werd gesproken over aansluiten of afhaken. ONT staat, met een wedstrijd meer, 3 punten boven VIOD. De vorige editie eindigde in een 1-1 gelijkspel op het kunstgras van ONT.

In de 13e minuut is het keeper Otte Visser die redding brengt op het eerste schot tussen de palen aan de zijde van ONT. Na een kwartier stuurt Gerald Mous de lopende Erik van der Veen weg. De verdediger nummer 3 van ONT trekt aan de noodrem en krijgt hiervoor een gele print van de scheidsrechter. Bij deze kansrijke actie zou een rode kaart wellicht ook op zijn plaats zijn. In de 20e minuut is het wel raak voor VIOD. Ruben Roodhart speelt een diepe bal aan Van der Valk. Deze is op snelheid en niet meer in te halen door de defensie en schuift beheerst de 1-0 naast de keeper tegen de touwen. Een prima start voor de mannen onder leiding van trainers Spek. In de 34e minuut is het wederom doelman Otte Visser die redding brengt voor VIOD  op een grote kans van ONT. VIOD weet zodoende de rust in te gaan met een 1-0 voorsprong.

Na de thee zagen de supporters hetzelfde spelbeeld. Geen hoogstaand voetbal aan beide kanten maar wel veel strijd. VIOD is aan het begin van de tweede helft de bovenliggende partij maar weet na een reeks kansen niet de 2-0 op het scorebord te krijgen. In de 56e minuut is het wederom de nummer 3 van ONT die een gele kaart ontvangt en hierdoor van het veld wordt gestuurd. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor VIOD en de druk op het doel van ONT neemt toe. Dit resulteert in een enorme kans voor captain Roelof van der Veen. Vanuit een afgeslagen corner valt de bal voor zijn voeten. Van der Veen omspeelt beheerst de doelman maar schiet de bal vervolgens tegen het zijnet. Hierdoor kreeg ONT het vertrouwen dat er nog een punt te halen viel in Driezum. Echter is het VIOD die na een aantal kansen over en weer de overwinning definitief binnen sleept. Na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld is het Roelof van de Veen die ditmaal wel weet te scoren. Uit de draai schiet hij met zijn linkervoet de bal buiten bereik van de doelman in de hoek. Aan de kant van VIOD is er een enorme ontlading en opluchting omdat hiermee de eerste overwinning van 2019 een feit is.

In de volgende speelronde neemt VIOD het op tegen Niekerk. De Driezumers gaan in dit uitduel de strijd aan voor de drie punten om zo uit de onderste regionen van de ranglijst te komen.