VIOD heeft wind nog niet in de zeilen

11 maart 2019 19:15

VIOD 1 speelt gelijk thuis tegen Ropta Boys 1

Op een barre zaterdagmiddag waarbij de harde wind en regen centraal stonden werkten VIOD en Ropta Boys haar tweestrijd af.  Vooral de harde wind was een grote spelbreker en het windvoordeel speelde eigenlijk een te belangrijke rol binnen deze wedstrijd.

In de eerste helft speelde de thuisploeg met de wind in de rug. Op een vrije trap na in de openingsfase werd dan ook niks weggegeven door VIOD.  De vrije trap werd door doelman Otte Visser onschadelijk gemaakt, dit zou niet de enigste goede redding zijn van doelman Visser deze middag. Zoals gezegd lag het initiatief in de eerste helft bij VIOD. Dit resulteerde in een aantal corners welke ternauwernood verwerkt konden worden door de defensie van de gasten. Bij een van deze corners moest de Ropta Boys defensie toch capituleren. Het was Jouke Sjoerdstra welke de bal richting het doelmond kopte, Nykle Durk van der Valk was er als de kippen bij en wist de inzet met de punt van de schoen nog te beroeren. 1-0. Daarna deelt VIOD nog enkele speldenprikjes uit, maar gescoord zal er niet meer worden in de eerste helft. Ruststand 1-0.

De tweede helft waren de weersomstandigheden in het voordeel van Ropta Boys. Dit was ook af te lezen uit het wedstrijdbeeld. Ropta Boys had meer balbezit en creëerde hiermee ook enkele grote kansen, echter sta-in-de-weg Otte Visser hield de thuisploeg door enkele prachtige reddingen op de been. De 1-1 hing in de lucht en in de 72ste minuut was het dan toch raak voor Ropta Boys. Een voorzet kon niet worden verwerkt en werd bij de tweede paal binnengelopen door een middenvelder van de gasten. 1-1. VIOD kreeg de ballen steeds minder ver van het doel en deze kwamen meestal gewoon weer terug waaien. Echter door uitstekend keeperswerk en veel inzet kon een punt over de streep worden getrokken. Eindstand 1-1.

Al met al een punt waarmee men tevreden mee kan zijn gezien de invloed van de wind op het spel. Volgende week treden de blauwhemden aan in en tegen Waskemeer, met hopelijk betere weersomstandigheden. De wedstrijd begint om 14.00!