vv Dokkum en VIOD in evenwicht

31 maart 2019 13:30

Dokkum en VIOD spelen gelijk in degradatietopper

DOKKUM - Zaterdagmiddag werd er onder mooie omstandigheden afgetrapt tussen VV Dokkum en VIOD. Het werd een rommelige wedstrijd van beide kanten, maar de spanning en inzet vergoedde veel. VIOD begon aardig en zat in de beginfase beter in de wedstrijd, kreeg een paar mogelijkheden, maar een doelpunt wist het niet te maken.

Na 20 minuten kreeg Dokkum wat meer de overhand, het was feller en won de duels. Iets over het halfuur zette VIOD een aanval op, hier werd op het middenveld balverlies geleden, de organisatie was weg, de rechterspits werd in de diepte aangespeeld en schoot de bal beheerst binnen. De eerste kans voor Dokkum leverde direct een doelpunt op.

Vlak voor rust werd Bauke Visser diep gestuurd waarna een voorzet volgde die werd binnengeschoten. Daar stond de grens van VV Dokkum opeens met zijn vlag omhoog voor buitenspel, zwaar onterecht, Bauke kwam achter zijn man vandaan. Doelpunt afgekeurd! (Na afloop zei hij zelf dat het geen buitenspel was) Een schande, en dat op 3e klasse niveau. Ruststand 1-0.

Direct na rust werd Gerald Mous geknuffeld in het strafschopgebied, waardoor hij naar de grond ging, wat een terechte strafschop opleverde. De penalty werd binnengeschoten door Erik van der Veen, 1-1. VIOD had in het eerste halfuur na de pauze nog een paar goede kansen om op voorsprong te komen wat niet lukte (o.a. Bauke Visser 1 op 1 met de doelman)

In het laatste kwartier was VV Dokkum weer het meest in balbezit, en het kreeg nog twee grote kansen via Jongeling, maar die wist zich gelukkig hier geen raad mee en mistte. Na afloop konden de ploegen uiteindelijk wel leven met een gelijkspel. Ze schieten er weinig mee op, maar het kon beide kanten op deze middag.