VV VIOD KOMT TEKORT TEGEN VV KOLLUM

15 april 2019 22:00

Kollum – Zaterdag 13 april stond de wedstrijd vv Kollum tegen vv VIOD op het programma. Vooraf was het voor de driezumers al bekend dat het een zware opgave zou worden om in Kollum punten te behalen. De oranjehemden strijden immers nog voor het kampioenschap en de blauwhemden zijn in degradatiestrijd verwikkeld. VIOD moest het deze week doen zonder de gebroeders Erik en Rene, zijn zijn op excursie in het buitenland. Daarnaast was Jouke Sjoerdstra afwezig, hij had last van luizen. Dat de afwezigheid van spelers ook kansen biedt aan anderen bleek deze middag wel. Het basisdebuut was er voor Sytse 'stage' Bijlsma en Nico Zwart mocht ook zijn eerste minuten maken voor vv VIOD 1. Grote smet op deze wedstrijd was het uitvallen van Ruben Roodhart met een knieblessure. We hopen op een spoedig herstel van onze koning keizer admiraal ridder in de orde van Oranje Nassau.

De Kollumers trapten om 14:29 voor het eerst af. Helaas draait het bij de Driezumers altijd om zaterdagmiddag half 3, vanaf dan kunnen er immers punten worden behaald. VIOD stond dan ook nog te slapen toen Kollum de 1-0 aantekende in de eerste minuut na slap verdedigen in de defensie. In minuut 7 was het al 2-0 voor Kollum, Hierna was het spelbeeld duidelijk. Kollum speelde de lange bal achter de verdediging, helaas hadden de achterwaartsen niet in de gaten dat ze de wind mee hadden, veel van de ballen zeilden dan ook over de achterlijn. VIOD probeerde waar het kon te voetballen, in de 40e minuut leverde dit een mooie goal op van Renze Visser. Zijn schot van 20 meter dwarrelde onder deklat binnen.

De tweede helft kon VIOD het eerste kwartier nog redelijk meekomen met de Kollumers. VIOD was 1 keer heel dichtbij met een schot op de lat en de oranjehemden schoten vaak naast, over of tegen keeper Visser aan. Hierna vielen de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom. Het verzet van VIOD was gebroken na de 3-1 voorsprong voor Kollum. Kollum liep uit door goals van Pijnacker en Zondervan.

De Kollumers doen goede zaken in de strijd om plek 1, VIOD zal het de komende wedstrijden moeten laten zien tegen ploegen die net zo goed zijn als de Driezumers. Om te beginnen met de degradatiekraker tegen Niekerk op Stille zaterdag.