VIOD Jo17 na heroische wedstrijd naar halve finale beker

22 april 2019 9:15

Na een spannende wedstrijd werd er met 6-5 gewonnen van de Lauwers Jo17

Zaterdag 20 April stond de bekerwedstrijd VIOD JO17 – De Lauwers JO17 op het programma. Deze wedstrijd moest bepalen wie zich plaatst voor de halve finale in de beker. VIOD nam het als koploper in de derde klasse op tegen de Lauwers Jo17 dat koploper is in de tweede klasse, vooraf was VIOD dus enigszins de underdog.
VIOD was aanvankelijk niet scherp en kwam al snel op een 0-1 achterstand. Toch werd de draad al snel weer opgepakt en begon VIOD beter te voetballen. Na een geweldige aanval kwam de bal voor de voeten van Jordy Flisijn die hem beheerst binnen schoot. Na vele gemiste kansen kwam de Lauwers toch weer aan de leiding, 1-2. Even later was het weer Jordy Flisijn die voor de gelijkmaker zorgde en VIOD op 2-2 zette. VIOD werd alsmaar sterker en na een goede voorzet van Kees Vrieswijk kopte Gerrit Damstra de 3-2 binnen. Lang kon VIOD niet van deze voorsprong genieten want de Lauwers maakte al snel weer gelijk. Toch ging VIOD met een voorsprong de rust in, Marco Kommerie snelde langs 3 man en gaf de bal voor op Jordy Flisijn die zijn hatrick kon volmaken.

In de rust moest aanvoerder Sander Boersma geblesseerd naar de kant en ging de band naar Jorn de Boer die voetbalde alsof zijn leven er van af hing. VIOD speelde ook in de tweede helft goed maar door concentratieverlies was het toch de Lauwers dat twee maal wist te scoren en met 4-5 de leiding pakte. Hierna kreeg Roy de Roos de taak om de gevaarlijkste en snelste man van de gasten te neutraliseren en deed dit met verve. VIOD werd sterker en wist dan ook in de persoon van Marco Kommerie de terechte gelijkmaker te produceren. Pieter Kommerie en Jasper van der Veen waren al bezig om de namen voor de penaltyserie te noteren toen in de slotfase een afgeslagen bal voor de voeten van Gerrit Damstra viel, hij won het sprintduel van zijn rechtstreekse tegenstander en schoot VIOD naar 6-5 en de halve finale van de beker. Een prestatie om trots op te zijn!