VIOD Jo17 wint en plaatst zich voor bekerfinale in Zuidwolde

7 mei 2019 20:15

verslag van Pieter Kommerie

VIOD J017 wint en plaatst zich voor de finale in Zuidwolde

Zaterdag 4 mei stond de halve finale op het programma. Deze wedstrijd moest gespeeld op eigen sportpark te Driezum tegen WVV JO17-3. Het team uit Winschoten was zeker niet bekend bij de Friese vereniging, wel was bekend dat het zeker niet een gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Viod wist de kwartfinale te winnen van De Lauwers die op kop positie stonden in de 2e klasse. WVV JO17-3 stond bijna onderaan in 3e klasse. Het werd de jongens van Viod al gauw duidelijk dat dit klasse verschil helemaal niet zegt. De mannen uit Winschoten begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd en Viod wist zich de eerste minuten geen raad. Toch wist Viod zich weer op te pakken en er werd weer geknokt. Na een aantal minuten spelen kwam de bal voor de voeten van Gerrit Damstra die de verdediging wist af te weren en beheerst de 1-0 binnenschoot. Na een aantal minuten wist ook Wvv het net te vinden en al snel zag Viod tegen een gelijkstand aan te kijken. Koppen omhoog werd geroepen door Johan Pilat en Kees Vrieswijk die bloed serieus waren en het team goed op sleeptouw wisten te brengen. Er werd fantastisch gevoetbald Willem Nuveld wist een aantal keer de bal perfect te plaatsen voor de voeten van Jordy Flisijn die de aanvoeder van het team wist de omzeilen en bal keurig voor het doel wist te brengen. Ook Daniel Mous wist hier tussen te komen maar helaas belande de bal net naast het doel. Na veel aanvallend voetbal van Wvv kreeg Viod de bal weer te pakken bij een geweldige steekbal wist Gerrit Damstra het doel te bereiken maar werd getackeld door een verdediger waardoor de bal op de stip belande. Kees Vrieswijk wist de penalty te scoren en bracht Viod op een 2-1 voorsprong. In de rust werden de Jongens nog extra gemotiveerd door Jasper van der Veen en Pieter Kommerie de finale kwam dichterbij maar was zeer zeker niet vastgesteld. De mannen van Winschoten waren ook zeker niet van plan om te verliezen. De 2e helft begon ook echter zwak Viod kreeg het ontzettend zwaar en Wvv werd sterker. Al gauw werd er ook gescoord en stond het 2-2. Het was nu echt alles of niets. Wvv bleef maar aanvallen maar de verdediging van Viod stond als een huis ook keeper Jan Van Meekeren keepte alsof zijn leven er vanaf hing geen enkele bal eindigde in het net. Behalve aan de andere kant weer was het Gerrit Damstra die de verdediging van Wvv voor sprinte en de 3-2 voorsprong wist te pakken. De spanning was om te snijden niet alleen voor de spelers maar ook voor de leiders en het publiek wat trots aan de kant stond het team toe te juichen. De seconden werden geteld maar het was zeker nog geen tijd totdat de bal weer bij Viod terecht kwam. Na geweldig aanvallend voetbal wist Gerrit de bal voor de goal te krijgen hij wist Jippe Jitze te bereiken met een geweldige steekpas waar ook Jippe Jitze wel raad mee wist een schoot Viod naar de finale van de beker!

Namens de spelers en staf van VIOD JO17 bedanken we iedereen voor de steun en hopen ook iedereen terug te zien in de finale in Zuidwolde.