VIOD JO17 Komt tekort in de bekerfinale tegen Espel JO17

5 juni 2019 20:30

verslag Pieter Kommerie

Zaterdag 1 Juni stond de bekerfinale op het programma voor Viod JO17. De Driezumers moesten het opnemen tegen Espel JO17. Het was bekend dat het zeker geen makkelijke wedstrijd zou worden. Espel was een week eerder ongeslagen kampioen geworden in de 2e klasse. Maar toch waren de mannen van Viod nergens bang voor. Ook Viod JO17 is kampioen geworden maar dan in de 3e klasse. Meer dan 100 supporters van Viod reisden af naar Zuidwolde om hun ploeg aan te moedigen. 2 bussen vol en de rest reisde met eigen vervoer. De sfeer was geweldig ook de spelers waren er helemaal klaar voor. De wedstrijd werd gespeeld onder toezicht van officiële scheidsrechters en grensrechters. Toen de spelers het veld op kwamen werden ze onder luidt applaus toegejuicht door al de supporters. Het was voor iedereen een geweldige opkomst. Ook voor de tegenpartij die met erg veel supporters kwamen. De wedstrijd begon erg goed beide teams waren ontzettend aan elkaar gewaagd. Beide teams kwamen maar voor 1 ding en dat is de beker. Toch wist Espel na 15 minuten te scoren en bracht Viod op een 1-0 achterstand. Viod bleef erg scherp en wist steeds weer kansen te creëren. Na een goede aanval en perfecte voorzet van Kees Vrieswijk belande de bal bij Gerrit Damstra die het op een lopen zette. Hij wist de bal voorbij de keeper te krijgen wat Viod weer op een gelijke hoogte bracht (1-1). De bal ging van helft naar helft beide teams gunden de tegenstander geen enkel moment rust. Ook Eddie De Roos was erg fanatiek die vanaf de zijlijn de officiële grensrechter van de KNVB  wat tips gaf. Viod ging de rust in met 1-1 op het scorebord. In de kleedkamer werd er een goede toespraak gehouden door Jasper van der Veen en Pieter Kommerie om de spelers scherp te houden voor de 2e helft. Iedereen moest alles geven alleen op die manier kon je deze wedstrijd winnen. De 2e helft was begonnen en Viod was niet scherp er werd een aantal keer onnodig balverlies geleid. Na 10 minuten spelen moest Johan Pilat na de kant vanwege een oude blessure. Espel wist de kansen te benutten en strafte genadeloos af (2-1). Kort daarna wist Espel weer de bal voor het doel te krijgen ook hier wist Espel raad mee (3-1). Het was alles of niets! Nu moest er wat gebeuren dat was duidelijk. Viod wist de draad weer op te pakken en schakelde om er werden weer kansen gecreëerd. Jordy wist de aansluitende goal te maken maar werd helaas afgekeurd door de scheidsrechter. Kans na kans maar geen goal. Ook Gerrit Damstra wist een aantal keer gevaarlijk voor het doel te komen maar het mocht niet baten. Toch wist Viod de (3-2) op het scorebord te zetten. Een geweldige voorzet belande op het hoofd van Gerrit en  deze wist hem in het doel te koppen. Er stonden nog 3 minuten op het scorebord. Espel werd nerveus en kon de bal niet meer in de ploeg te houden. Het was steeds Viod die er gelijk tussen zat en de tegenstander geen meter ruimte gaf. Helaas waren de 3 minuten niet genoeg om nog een doelpunt te maken en Viod verloor de bekerfinale tegen Espel. Bloed zweet en tranen. Iedere speler van Viod JO17 heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld waar ze zelf trots op kunnen zijn. Dit is een ervaring die je misschien maar 1x meemaakt en is ondanks het verlies, goed benut door de Kampioenen van Viod!

Toen de spelers aankwamen in Driezum werden ze als kampioenen ontvangen. Iedereen was reuze trots op de prestaties van dit team. Een prestatie waar je als speler, leider, trainer of supporter ook ontzettend trots op kan zijn. Gefeliciteerd Viod JO17!

Leiders: Pieter Kommerie en Arnold Roorda.

Trainers: Jasper Van Der Veen en Gerard Postma.

Grensrechter: Eddie De Roos.