Slecht spelend VIOD pakt toch weer 3 punten tegen hekkensluiter GSVV

9 december 2019 13:30

VIOD wint met 3-0 bij GSVV

Trainer Theo de Vries kon vandaag keeper Otte Visser niet opstellen vanwege een liesblessure, vandaar dat vandaag Bryan Visser onder de lat stond. Rense Visser had last van zijn achillespees en hoefde vandaag niet in actie te komen en nam de hele wedstrijd plaats op de bank. Helaas kon de wedstrijd niet op het hoofdveld gespeeld worden, i.v.m. een  losstaande lampenmast en moest er uitgeweken worden naar het B veld, waar het moeilijk spelen was. De eerste kans van VIOD in de 8ste minuut was voor René van der Veen. Uit een corner van Erik van der Veen, kopte René de bal bij de eerste paal binnen, maar met een prachte reflex pakt de keeper de bal. Daarna probeerde GSVV er een paar keer uit te komen, via de snelle counter. Maar met een goed opgestelde Jelmer Roodhart, hield de defensie goed stand. In de 20ste minuut pakt Bryan de  bal op in de 16 meter en ziet de spitsen van VIOD één op één staan met de verdedigers van GSVV en geeft een prima lange bal op Pieter Ele Kuitert. De bal schiet door en de keeper van GSVV pakt de bal buiten de 16 in zijn handen en komt er goed vanaf, door slechts een gele kaart hiervoor te ontvangen van arbiter Vonk. De vrije trap wordt door Roelof van der Veen net naast geschoten. Hierdoor lijkt de ruststand op 0-0 te eindigen. Totdat VIOD in de 45ste minuut nog een corner krijgt. Erik neemt deze corner en de bal wordt door grote broer Roelof, het doel in gelopen.

De 2de helft kwam VIOD met hetzelfde “hotseknots” voetbal. Maar in de 55ste minuut komt VIOD op een 2-0 voorsprong door een mislukte voorzet van Erik, die via een tegenstander zo het doel in waait. Daarna krijgt VIOD vele kleine kansen, maar die kansen waren niet besteed aan de voorwaartsen van VIOD. GSVV ging steeds vaker de lange bal spelen, maar de spitsen van GSVV deden daar niet veel mee. Daarna ging de aanvoerder van VIOD, heel even door het lint en pakte daarmee een domme “praat”kaart omdat hij het steeds niet eens was met de beslissingen van de leidsman. In de 82ste via een lange bal vanuit het achterveld van VIOD, kwam Pieter Ele Valleen op de doelman af en kon de bal zo breed leggen op Erik, maar Pieter Ele raakt de bal niet goed, waardoor deze kans vervlogen raakte. De wedstrijd leek gespeeld, totdat in de 90ste minuut een voorzet van Hein Visser, op de rand 16, in één keer uit de lucht werd genomen door Pieter Ele en dat deze bal pardoes in de lange hoek binnen viel. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-3 overwinning op VIOD. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen V.V. Dokkum thuis om 14:30. Na afloop muziek in de kantine! Verslag Pieter Ele, notulist Elly