VIOD verliest seizoensopening in Frieschepalen

28 september 2021 16:45

VIOD verliest met 1-0 van RWF

Afgelopen zaterdag trapte VIOD af aan een nieuw seizoen. Na 2 half gespeelde seizoenen en een nieuwe trainer waren de blauwhemden gemotiveerd om een goede start te maken. Het seizoen begon in Frieschepalen, waar één van de toppers van de afgelopen seizoenen VIOD te wachten stond.

VIOD schoot na het fluitsignaal uit de blokken, toen in de vijfde minuut de eerste kans voor de blauwhemden zich voordeed. Erik van der Veen brak door en kreeg een kans om te schieten maar stuitte helaas op een verdediger. VIOD begon goed aan de wedstrijd en gaven aan het begin weinig weg. In de 15e minuut kwam RWF er goed door wat uitliep op een schot maar die werd goed gepareerd door verdediger Hein Visser. De eerste helft ging gelijk op tot de 40e minuut toen Jelmer Roodhart een geplaatst schot richting de linker kruising vuurde, deze werd helaas gepakt door de keeper van de thuisploeg.

Ook de tweede helft ging het 1e kwartier gelijk op. In de 60e minuut kwam VIOD goed voor de goal van RWF, via een voorzet van een goed spelende Sytze Bijlsma kwam de teruggekeerde Marcel van der Meulen voor de goal, hij wist deze kans helaas niet te verzilveren en schoot via de keeper op de paal. In de 65e minuut kwam de thuisploeg aan leiding via een voorzet vanaf de zijkant werd de bal eenvoudig binnen getikt. In de laatste vijftien minuten kwamen de blauwhemden steeds vaker voor de goal van RWF, een paar corners konden helaas niet omgezet worden in goals. In de 85e minuut kwam VIOD nog met een slot offensief toen Erik van der Veen een uitgemeten voorzet gaf op zijn mede-spits Pieter Ele Kuitert die hem in één keer binnenschoot, helaas werd deze goal omstreden afgekeurd voor buitenspel. Hierna zat er nog maar weinig in de wedstrijd en werd er om half vijf afgefloten met een 1-0 stand.

Volgende week treden de blauwhemden om 14.30 op Treffersheech aan tegen Friese boys.