Teams VIOD winnen MO17 en MO19 categorie tijdens het Diamant BINNEN toernooi

26 december 2017 13:15

Teams VIOD winnen MO17 en MO19 categorie tijdens het Diamant BINNEN toernooi, voor foto´s zie de Facebook pagina van het diamant binnen toernooi.

ZATERDAG Teams VIOD winnen MO17 en MO19 categorie tijdens het Diamant BINNEN toernooi

Zaterdag 23 december was het de tijd voor de MO17 en MO 19 teams om in hun categorie het Diamant BINNEN toernooi te spelen. Er werd suprematie ten toon gespreid door beide teams van VIOD.

Allereerst MO17. In de poulefase (10 teams) waren Be Quick Dokkum in hun poule en VIOD in de andere oppermachtig. Beide wonnen ze al hun wedstrijden waarbij aangetekend dat Be Quick met een magere overwinning genoegen moest tegen sv Marum.

De wedstrijd voor de 3e plek ging tussen ``runners up`` ACV/Assen en Bl.Wit`34. Uitslag 0-5 dus Bl.Wit`34 3e.
De finale tussen VIOD en Be Quick werd een thriller. De strijd werd geleverd door Be Quick en de VIOD meiden wilden te lang mooi voetballen. Het evenwicht kwam tot uiting in de stand, 1-1 dus moesten penalties uitsluitsel brengen. Uiteindelijk was de keepster van VIOD de doorslaggevende factor. Zij stopte de 6e penalty en daardoor werd VIOD nummer 1 en Be Quick Dokkum verdienstelijk nummer 2.

Player of the tournament werd Be Quick D. speelster Regina Visser.

1e plek VIOD MO17
2e plek Be Quick Dokkum MO17
3e plek Bl.Wit`34 MO17

Dan de MO19 categorie.

ACV/Assen ging voortvarend van start maar moest de meerdere erkennen in VIOD. In de andere poule speelde Dr.Boys gelijk tegen BBC maar verder 2 winstpartijen. Dus op naar de finale. Naast ACV/Assen gingen de meiden van Br.Walden naar de kleine finale door in de laatste wedstrijd te winnen van Lwd.Zwaluwen met 2-0.

In die kleine finale was ACV/Assen met 2-0 te sterk voor de meiden van Br.Walden dus ACV 3e.

De finale tussen VIOD en Dr.Boys werd een 4-0 overwinning voor VIOD. De gelegenheids keepster Nynke Pultrum van Dr.Boys kon veel doelpunten nog voorkomen echter tegen dit goed spelende VIOD was geen Drachtster kruid gewassen.