VIOD JO9-1 goes Internationaal

28 december 2017 16:15

VIOD JO9-1 wint zaaltoernooi in Wildervank. voor meer foto's zie de Facebook pagina van VIOD.

Nou ja internationaal, een zaaltoernooi in Wildervank in de provincie Groningen brengt zeker net zoveel spanning met zich mee. De dag na kerst vond coach Alle Jacob het alweer tijd om om de helden van JO9-1 tegen een balletje te laten trappen. En aangezien alle kinderen stuk voor stuk ook zeer graag voetballen was niemand die hier nee tegen zei. ’S Ochtends om 7:30 vertrokken ze dan ook richting Groningen.

Aangekomen in Wildervank was de tactiek snel bepaald, we spreken gewoon “Frysk” en niemand die verstaat wat we bedoelen. Er waren in totaal 7 JO9 teams en iedereen speelde een keer tegen elkaar. En uiteindelijk is dan de grote beker voor het team met de meeste punten.
In de eerste wedstrijd ging alles heel snel en binnen 10 minten lagen er al 6 ballen in het net achter de keeper van FVV JO9-2.
De 2de wedstrijd tegen Wildervank JO9-3 begon iets stroever, na 2 minuten stond VIOD al 1-0 achter. Hierdoor werden ze wel wakker geschud en begon het zo goed op elkaar ingespeelde team weer beter te spelen. Benjamin Bloem wist 1 minuut later alweer de gelijkmaker te maken. Ook de 2-1 wist Benjamin te scoren door een panna te maken bij de keeper van de tegenstander. De euforie was groot maar Wildervank wist hiervan te profiteren en binnen een halve minuut was het dan ook alweer 2-2. 4 minuten voor het einde bepaalde Ilse Hoekstra in deze spannende wedstrijd de eindstand op 2-3 door een uitgooi van de keeper van Wilervank op de pantoffel te nemen en in 1 keer over de keeper in de goal te rammen. Een prachtig mooie goal en weer wat dichter bij de grote beker. Dit waren ook de enigste 2 doelpunten deze dag die de uitstekend keepende Gerard Boersma om de oren kreeg.

De 3de wedstrijd was 1 van de spannendste potjes, het team van Stadskanaal JO9-4 was technisch ook zeer goed onderlegd. De eerste 7 minuten was het dan ook super spannend wie de score ging openen. Voor VIOD zijde was het gelukkig de eer aan Klaas Jan Zwart die de 1-0 wist binnen te tikken nadat hij de bal goed aangespeeld kreeg van de uiterst stabiele middenvelder Jente Postma. 2 minuten later was het diezelfde Klaas Jan die het karwei afmaakte door de 2-0 te scoren.
Daarna was GVAV JO9-5 aan de beurt, ook hier was het maar een 2-0 overwinning. De snelste goal werd hier gescoord wederom door Klaas Jan na 50 seconden. De 2de goal was voor rekening van Ilse. Er was weinig gevaar want voetballend kwam de tegenstander niet door de zeer goede defensie heen waar Jan v/d Meulen alle aanvallen onschadelijk wist te maken.

In de 1 na laatste wedstrijd begon de spanning iets toe te nemen. Maar toch was het wederom VIOD die de score opende tegen Wildervank JO9-5. Klaas Jan en Thymen Damstra kwamen na 5 minuten spelen samen op de keeper af en in een 2-1 situatie wisten deze mannen dit karwei keurig af te ronden. Terwijl de keeper op Klaas Jan afstormde wist hij de bal breed te leggen zodat Thymen deze beheerst in kon tikken. 2 minuten later was het Lyanne Jongsma die alleen op de keeper afkwam deze keurig uitkapte en met haar linkerpootje ook koelbloedig de 2-0 wist binnen te tikken. De 3-0 was ook weer een mooie, na een solo van Ilse die over de linkerkant 3 man uitspeelde wist zij de bal perfect voor te geven waar Jente, Lyanne en Thymen bijna moesten vechten wie deze bal binnen moest tikken. Na de wedstrijd was er nog een opstootje, waarschijnlijk kon deze keeper van Wildervank ook geen “Frysk” en moest in dit geval Thymen het ontgelden. De keeper van Wildervank werd afgevoerd en hebben we ook niet meer terug gezien.
Nu kwam de beker wel heel dichtbij, de laatste wedstrijd was tegen DWZ JO9-1 welke nog niet 1 punt had gehaald deze morgen. Het was eerst nog even zoeken maar daarna ging het los en werd dit ook een uitslag van 6-0 voor VIOD JO9-1.

Om 12 uur werd dit prachtige toernooi afgesloten met de prijsuitrijking, voor ieder team waren er medailles en voor de grote winnaar VIOD JO9-1 was er een beker die mee naar Driezum mocht.
Na wat sanitaire stops en een terugkeer om een vergeten medaille die uiteindelijk meegenomen was door coach Alle werd dit uitje afgesloten bij de Mac Donalds in Groningen waar het feestje gewoon verder ging.