3e klasse H

16 november 2019 14:30

Onbekend

Verslag: Lysbet Algra

Op 16 november werd er om 14:30 afgetrapt en VIOD begon goed aan de wedstrijd. In een  goed opgezette aanval werd Martje middels een cross-pass bediend en haar schot werd door Roden tot corner verwerkt. Het is Siebrina die met haar corner Nienke weet te bereiken en zij schoot hem koelbloedig binnen, 1-0 (6e minuut). VIOD ging door met druk zetten waardoor Nienke de bal op het middenvel kon onderscheppen en Gerda (die wegens blessureleed in de spits werd gepositioneerd) in kon spelen. Gerda gaf de perfecte steekpass op Siebrina en zij krulde de bal in de verre hoek, 2-0 (13e minuut). VIOD kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en bleef kansen creeëren. De 3-0 liet ook niet lang op zich wachten. In de 19e minuut was het Nienke die vanuit een corner van Siebrina weergaloos binnenkopte, 3-0. Na de 3e goal zakte VIOD wat in, waardoor Roden meer ruimte kreeg om te voetballen. Vanuit de tweede lijn werd er een schot op doel gelost, maar Lysbet tikte de bal over, de daaropvolgende corner leverde geen gevaar op. Roden kwam meer in de wedstrijd en VIOD kreeg geen kans meer om richting de Roden goal te komen. VIOD ging steeds meer de lange bal hanteren om onder de druk uit te komen, maar dit lukt niet. Roden creeërde een aantal kansen en corners, maar door goed verdedigend werk leverde dit geen problemen op. Door een misverstand tussen Moniek en Lysbet kreeg Roden een schietkans, gelukkig belandde dit schot op de paal. Kort voor rust werd er door VIOD nog een goede aanval opgezet. Gerda passtte naar Martje, Martje naar Baukje, Baukje schoot en de bal verdween net naast het doel. Ook Roden kwam er nog één keer goed uit, maar Lysbet kon de bal vangen.

Ruststand 3-0, wissel Corina voor Gerda.

Na rust was het Roden die meer balbezit had, maar het was VIOD die in de omschakeling, met Martje als wapen, voor het gevaar zorgde. Martje werd de diepte ingestuurd en met haar actie kon zij een voorzet geven op Corina, maar de bal verdween via de tegenstander net naast het doel. De corner van Siebrina belandde bij Corina op het hoofd, maar zij wist deze voorzet helaas niet tot doelpunt te promoveren. Roden kwam er weer wat meer uit, maar het was Siebrina die in de omschakeling Minke wist te bereiken. Zij kwam op volle snelheid op de goal af, maar raaktte de bal niet goed en schoot naast. Even later stuurde Baukje Martje de diepte in en gaf de bal voor, Corina kwam een teenlengte te kort. Doeltrap Roden, Moniek onderschepte de bal en gaf een steekbal op Martje. Martje gaf voor, maar de bal werd door iedereen van VIOD gemist. Toen begon de hectische slotfase... Minke was inmiddels gewisseld en Gerda was weer in de ploeg gekomen. Even later werd Siebrina hard onderuit gehaald waardoor ze niet verder kon. Minke die nog maar net aan de kant zat, mocht meteen weer invallen. Het spel ging verder en Baukje gaf de bal af op Gerda, zij kwam oog in oog met de keepster maar de keepster kwam goed uit en had een knappe redding. Het spel golfde op en neer, maar het was VIOD die in het laatste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Gerda en Martje regeerden in de voorhoede. Gerda, Martje en Baukje bleven volop combineren en dit trio zorgde voor de eindstand. Na een knap opgezette aanval over deze drie schijven wist Martje knap af te ronden, 4-0 (82 minuut). In de slotfase kreeg VIOD nog een drie-tal vrije trappen, helaas voor Alie schoot zij één keer over en trefte zij twee keer de paal, ook de rebound van Martje mocht er niet in. In de absolute slotfase werden er nog

een aantal harde overtredingen gemaakt, waarvan Pieter onder anderen zijn geliefde Nienke door de lucht zag vliegen en de lieftallige woorden sprak: "Doch efkes foarsichtich mei myn famke!". Kort daarna floot de scheidsrechter Johannes de wedstrijd tot een einde. Na afloop hebben de VIOD vrouwen getracht om de weergaloos spelende Gerda voor een langere periode aan VIOD te verbinden, maar hier is helaas nog geen gehoor aan gegeven.

A.s. donderdag 21 november om 19:30 staat het altijd lastige SJO Broekster Wâlden vrouwen 1 op het programma. Hopelijk mogen wij dan ook genieten van onze supporters, wij kunnen jullie steun ook dan weer goed gebruiken!