Onbekend

Verslag: Maaike Eekkerk

Vanwege een aantal blessures vertrekken we met een selectie van 12 dames naar Grootegast. Gelukkig is Nienke van der Velde weer terug van een knieblessure.

Om 15:00 is de aftrap, op een regenachtige en koude zaterdagmiddag.

VIOD begint fel aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut, komt Nienke alleen op de goal af, maar de tegenstander onderschept met een keurige sliding. Grootegast zet ook druk, wat resulteert in een aanval in de 7e minuut, maar de voorzet voor de goal, leverde verder geen gevaar op. In de 13e minuut zet Alie Veenstra via een lange bal over de verdediging van Grootegast Siebrina Postma in scoringspositie en zij rondt koelbloedig af, stand 0-1!

In de 24e minuut een mooie aanval van VIOD met een voorzet van Nienke, maar de keeper van Grootegast is alert en kan de bal onderscheppen. VIOD krijgt veel kansen, er wordt goed verdedigd door Grootegast en zeker de keeper speelt een goeie wedstrijd. In de 26e minuut komt er een aanval van Grootegast met een schot op doel. Moniek Visser kan de bal gelukkig blokken. Grootegast creëert een aantal kansen door lange ballen. In de 28e minuut wederom lange bal. Lysbet Algra komt goed uit en kan onderscheppen.

Hierna een aanval van VIOD. Marja Ludema bedient Siebrina, zij kapt naar binnen en schiet de bal er netjes in, 0-2. In de 31e minuut een schot op doel van Martje Soepboer, helaas net naast. VIOD heeft veel balbezit en speelt veel op de helft van Grootegast.

In de 36e minuut een gevaarlijke aanval van Grootegast, maar Alie staat goed te verdedigen en kan de aanval afbreken. Marja speelt hierna een bal te zacht terug op Marjan Annema, waardoor deze door een speelster van Grootegast wordt onderschept met als gevolg een schot op doel. Wederom kan Lysbet deze bal pakken en een doelpunt voorkomen. In de 41e minuut een corner voor Grootegast, Lysbet kan weer knap redding brengen. Kort hierna weer een corner, maar deze levert geen gevaar op.

In de 43e minuut weer een mooie aanval van VIOD. Nu een schot van Baukje de Vries op doel, jammer genoeg net naast.. In de 46e minuut krijgt Grootegast nog een vrije trap. Baukje verdedigt goed, kans verkeken en de scheids fluit af voor de rust.

In de rust geeft Amber Meindertsma aan dat ze niet meer verder kan. Wissel Maaike Eekkerk heeft last de knie, maar gaat het proberen en komt er in voor Amber. VIOD begint scherp aan de tweede helft. Na een mooie actie van Martje komt haar voorzet bij Moniek, maar de keeper redt. Grootegast kan de bal voor het doel niet goed wegwerken, waardoor VIOD meerdere kansen krijgt.

Een corner voor Grootegast, deze komt gevaarlijk dichtbij, maar wordt hoog overgeschoten. In de 68e minuut moet ook Maaike gewisseld worden, maar reserves zitten er niet meer op de bank. VIOD moet daarom met 10 speelsters verder. Siebrina creëert een mooie actie voor de goal, maar de keeper van Grootegast kan de bal pakken. VIOD zakt wat in, maar blijft alsnog via mooie acties voorin kansen creëren en breekt meerdere keren door de achterhoede van Grootegast.

In de 72e minuut krijgt Grootegast nog een kans, maar de bal wordt hoog over geschoten. In de 77e minuut ontstaat er een scrimmage voor de goal van VIOD. De bal wordt na de paal en lat gelukkig naast de goal gewerkt. In de 82e minuut kan Siebrina een bal onderscheppen en voorzetten op Martje en zij rondt deze kans keurig af, 0-3. In de 85e minuut komt Siebrina door de verdediging en stuurt de bal de hoek in waar de keeper niet bij kon, eindstand 0-4!