VIOD VR1 verliest in bekerwedstrijd van Broekster Walden VR1

SJO Broekster Walden VR1

Groep 2 03

7 september 2019 14:30

Onbekend

Op zaterdag 7 september stond de tweede bekerwedstrijd voor VR1 op het programma. Deze middag werd om 14:30 afgetrapt op sportpark Treffers Heech.

VIOD VR1 startte de wedstrijd voorspoedig en creëerde direct een overwicht op het veld. Door goed combinatiespel zijn er mooie aanvallen te zien die helaas niet beloond werden. Na 8 minuten krijgt VR1 een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal van Broekster Walden VR1, omdat Siebrina Postma onderuit wordt gehaald. Alie Veenstra neemt deze vrije trap en ziet de bal uiteen spatten op de lat. Helaas wordt de rebound er niet ingetikt. VR1 houdt het overwicht in de eerste 25 minuten. Er wordt met vlagen goed gevoetbald en leuk gecombineerd. Na een ongeveer een halfuur spelen komt VR1 op voorsprong. Siebrina Postma onderschept de bal halverwege de helft van de tegenstander en ziet de goalie van Broekster Walden VR1 te ver voor haar goal staan en probeert het eens van afstand. Met een mooi schot valt de bal in de goal, 1-0 voor! Na de 1-0 wordt het aan de kant van VIOD rommelig en krijgt Broekster Walden een aantal kansen, deze worden goed verdedigt en wordt met z’n allen voor geknokt. Net voor rust komt Susan Krottje in het veld, zij vervangt de niet geheel fitte Martje Soepboer. VIOD VR1 gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust worden een aantal tactieken doorgesproken en afspraken gemaakt wat anders moet in de tweede helft. Na een aantal aanpassingen in het veld wordt er begonnen aan de tweede helft. De tweede helft begon wat onwennig en het was zoeken naar het spel voor VR1. Broekster Walden VR1 nam het overwicht over en creëerde een aantal kansen. Door de snelheid van Broekster Walden VR1 voorin kwam er steeds meer gevaar. Hierdoor viel ook de 1-1 door een goed schot van een opgekomen middenvelder van Broekster Walden VR1. Na de 1-1 waren er kansen over en weer, maar Broekster Walden VR1 hield het overwicht en bleef de meeste kansen creëren. Afke Raap verliet het veld en Marja Ludema was haar vervanger. Beide teams gaven alles voor een overwinning, dit ging niet altijd gepaard met sportief voetbal. De tegenstander van vandaag had het op de scheidsrechter gemunt en deze kon niet veel goeds doen. Een sliding van Alie Veenstra viel niet ten goede bij de spits van Broekster Walden VR1 en zij maakte hierbij een naschop-beweging. Na een woordenwisseling met de scheidsrechter, ging de wedstrijd verder. Broekster Walden VR1 bleef aandringen en VIOD VR1 moest vooral verdedigen op enkele kleine uitbraken na. De spits van Broekster Walden VR1 maakte alsnog weer een overtreding in de vorm van natrappen en kon het veld verlaten met een rode kaart. Na deze rode kaart probeerde VIOD VR1 weer door goed voetbal te combineren maar kwam er maar enkele keren uit. Broekster Walden VR1 ging mede door met voetballen en lange ballen, waardoor ze binnen de laatste 10 minuten nog 3 keer wisten te scoren. Waardoor de eindstand in 1-4 eindigde.

Al met al een goede wedstrijd van VIOD VR1, waar bij ons sportiviteit voorop stond. Er werd vooral in de eerste helft goed gevoetbald door VIOD, helaas kon dat niet door worden gezet naar de tweede helft. Volgende week zaterdag 14 september staat er wederom een thuis-bekerwedstrijd op het programma tegen Be Quick Dokkum VR2 op sportpark Treffers Heech, aftrap om 14:30.