VIOD 3

6e klasse 15

30 november 2019 14:30

Onbekend

VIOD 3 had op voorhand niet gedacht de nul te houden bij VVT 2. Op voorhand een verloren wedstrijd was het niet dat de diesel die VIOD 3 heet nu echt op volle toeren draait. Trainer Damstra had op voorhand al het volste vertrouwen in deze wedstrijd en posteerde zichzelf notabene in de spits. Damstra zag de gaten, wist precies waar de bal heen moest maar dit ook uitvoeren bleek een brug te ver. Op moment van schrijven zit Damstra ik het krachthonk op zijn erbarmelijk slechte fysieke gesteldheid te pimpen. Zijn tegenpool stond vandaag op het doel. Joël Postma zou niet misstaan in het eerste van VIOD maar gelukkig ziet de trainer van onze hoofdmacht hem nooit in actie. Ook vandaag vloog onze eigen Buffon de ene na de andere bal uit de kruising. Elke uittrap belandde op de stropdas van een medespeler. Achterin stond VIOD meermaals te stuntelen maar wanneer je een sluitpost hebt die niet te passeren is wordt je als verdediger automatisch minder scherp, aldus Herman Annema, Herman was de Achilleshiel van de ploeg en viel dan ook uit met “klachten” na de zoveelste mislukte actie. Jaep van de Valk had ook vandaag weer te veel Kuile plastic van omm Piet gebruikt en kom de bal niet altijd van A naar B krijgen.
Voorin was het wederom Jelmer Visser, die eindelijk eens op tijd naar bed was gegaan de vorige avond, die de score opende voor VIOD. Na een snel genomen vrije trap stak Pieter Feddema de bal over de verdediging precies in de voet van de rappe Visser die beheerst afdrukte. Net daarvoor had Rik Kooistra een zuiver doelpunt van Pieter Feddema afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Later meende de scheids in een vlaag van verstandsverbijstering te zien dat de bal over de achterlijn was geweest. Ondanks dat hij nog op de middenlijn stond. Weer een 100% goal afgekeurd.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Beide grensrechters eisten de hoofdrollen op door non stop te vlaggen voor buitenspel. Pieter Feddema maakte halverwege de tweede helft de 0-2 nu op aangeven van Jelmer Visser. De scheidsrechter was van plan nogal wat tijd bij te trekken maar toen keeper Postma maar weer eens een bal uit de bovenhoek plukte zag ook de wedstrijdleiding in dat langer doorspelen nutteloos was. Keeper van Beets van VVT gaf aan dat deze wedstrijd voor hem te vroeg kwam om een rol van betekenis te spelen. Volgende week mag hij weer bij de hoofdmacht acteren. VIOD zal voor de winter ook proberen de laatste wedstrijd nog te winnen en zo weer volop mee te doen in deze kelderklasse.