H.F. (Henk) Boland

Onbekend

Verslag Sytze Bijlsma

Driezum,

Zaterdag 9 november stond viod op Treffers Heech tegenover het eerste elftal van ODV uit Wijnjewoude. De verwachtingen van VIOD waren hoog gespannen. De kwaliteit van ODV gaf op voorhand weinig hoop op een simple overwinning van VIOD. In een zwaarbevochten wedstrijd werd na 90 minuten een gelijke stand 2-2 bereikt. Voor viod een resultaat waar men niet ontevreden over mocht zijn.

Direct na het begin signaal probeerde VIOD meteen druk uit te oefenen op ODV. Dit resulteerde al binnen 2 minuten in een corner die werd genomen door Eric vd Veen. Helaas werd er niets met deze corner gedaan. Na 20 minuten voetballen kwam Sake Dijkstra er door heen en gaf een voorzet op Pieter Ele Kuitert waarmee de VIOD spits niks deed, hij schoot hem net naast. Ditzelfde overkwam Roelof vd Veen enkele minuten later ook. Ook deze kans werd door VIOD gemist. Dat de inzet van de VIOD spelers groot was, was  te merken aan het feit dat binnen een kwartier 2 gele kaarten werden gepakt. Gerald mous pakte in de 25 minuut een gele prent wegens een te felle aanval op de aanvoerder van ODV Niels Hylkema. Pieter ele kreeg zoals ouderwets weer een praatkaart in de 40 minuut van de wedstrijd. In de zelfde minuut werd Roelof vd Veen nog gevaarlijk door een vrije trap. De keeper pakte de bal achter de lijn vandaan volgens de VIOD spelers zat de bal maar de scheids dacht er anders over. De eerste helft eindigde 0-1 achterstand.

De 2e helft zou een anders beeld geven. Hierin werd door viod in de 50ste minuut gescoord door Pieter Ele. Na het maken van het doelpunt werd hij op een grove manier noch even naar de vlakte gewerkt. waardoor een speler van ODV er met rood af ging. In de 60ste minuut ging Gerald Mous nog een keer door op zijn tegenstander. Dat leverde hem zijn 2e gele kaart op, dus rood. In minuut  70 scoort onze 2e spits Eric vd Veen. 10 minuten nadat de VIOD spits scoorde wist ook ODV nog een keer het doel te vinden. Zo ontstond de eindstand 2-2 op sportpark Treffers Heach.