4e klasse B

12 oktober 2019 14:30

Onbekend

Driesum. Op zaterdag 12 oktober stond voor VIOD de thuiswedstrijd tegen vv Ternaard op het programma. De blauwhemden kennen een prima seizoenstart en ook Ternaard werd dit weekend aan de zegekar gebonden in een matig schouwspel.

In de eerste helft had VIOD weinig te duchten van vv Ternaard. De gasten hanteerden veelvuldig de lange bal welke vaak eenvoudig te onderscheppen waren door de defensie. Eenmaal werd Ternaard in de eerste helft gevaarlijk, echter na een glijpartij van keeper Otte Visser was dezelfde Visser snel genoeg weer op de been om redding te brengen.  De thuisploeg was in de eerste helft vaak te onrustig in de opbouw en slordig in de passing. Hierdoor werden de geboden ruimtes niet optimaal benut. Het werd slechts tweemaal gevaarlijk, beide keren was het Pieter Ele Kuitert. De eerste kans werd nog onbenut gelaten, maar de tweede was wel raak. Kuitert stond na een voorzet van Sake Dijkstra op de goede plek om binnen te werken. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was van beide kanten niet veel beter. Ternaard had het eerste gedeelte van de tweede helft het overwicht, dit kwam mede doordat een speler door werd gestuurd van achteruit. VIOD had het hier moeilijk mee en dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker middels een knappe lob. Na de goal was Ternaard niet bij machte om door te drukken en ging VIOD op zoek naar de winst. Er kwam meer ruimte en de blauwhemden maakten hier dankbaar gebruik van. Zo kon Erik van der Veen opstomen richting het vijandelijke doel. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gered door keeper Plooy, maar Renze Visser was er als de kippen bij en kon zo de 2-1 binnenkoppen. Hierna probeerde Ternaard het nog wel maar gaven zij te veel ruimte weg. Zo werd in de 88ste minuut het duel beslist. Op aangeven van Pieter Ele Kuitert kon de ingevallen A-junior Marko Kommerie zijn eerste doelpunt in het vlaggenschip van VIOD aantekenen. Hiermee werd de einstand bepaald op 3-1.

Al met al een terechte overwinning voor de blauwhemden en zo behoudt VIOD de volle mep. Met 4 overwinningen uit 4 wedstrijden wordt de eerste positie gedeeld met RWF. Volgende week treedt VIOD aan in en tegen Opende om 14.30.