Sponsors

VIOD wint eenvoudig bij WTOC

WTOC 1

0 - 6

VIOD 1

Competitie

4e klasse B

Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Heiligelaan
Heiligelaan 55
9636CL
ZUIDBROEK
tel. 0598-452776

Na de zeperd van vorige week had VIOD iets goed te maken. Dat de derby om de Trekfeart de eerst volgende kans bood was om zich te revancheren was mooi meegenomen. De Driesummers waren tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat te behalen en dit resulteerde uiteindelijk in een zeer ruime overwinning.

Het was WTOC die deze middag beter uit de startblokken kwam dan de blauwhemden. VIOD was vooral slordig in balbezit en wist na balverlies de tweede bal maar moeilijk te veroveren. Echter leidde dit onnauwkeurige spel niet tot grote kansen. De Driesummers wisten haar rug te rechten en vanuit een fraaie pass van Pieter de Vries wist de geheel vrijstaande Erik van der Veen middels een lob de WTOC doelman te verschalken. Dat de mannen uit Oudwoude en omstreken nog radeloos waren na dit doelpunt bleek een minuut later. VIOD werd goed in het zadel geholpen door Teade van der Ploeg, de WTOC verdediger maaide volledig over de bal heen waardoor Pieter de Vries een vrije doorgang vond naar het doel en beheerst afrondde. Niet veel later had Gerald Mous de kans om al voor de rust de wedstrijd in het slot te gooien alleen spatte zijn mogelijk uiteen op de lat.
VIOD kwam met een goed gevoel uit de kleedkamer maar had ook in haar achterhoofd de gedachte hoe de tweede helft van vorig seizoen tegen WTOC was verlopen. De definitieve nekslag uitdelen was de hoogste prioriteit. Deze volgde gelukkig al naar vijf minuten. Het was opnieuw WTOC verdediger Teade van der Ploeg die met zijn slordige en lompe speelstijl Erik van der Veen hardhandig naar de grond werkte. De leidsman van deze middag kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Erik van der Veen nam zelf plaats achter de bal en rondde dit vakkundig af. De VIOD trein bleef door denderen en gretig voor de goal. Sake Dijkstra veraste keeper Geoffrie Hoiting met een prachtig afstand schot en zag zijn poging in de verre hoek belanden. Gerald Mous wist na een aantal mislukte pogingen toch een treffer te maken en rondde een mooie opgezette VIOD aanval af. De laatste treffer van deze middag werd gemaakt door Sake Dijkstra. Na een dribbel over de gehele rechterzijde van het veld wist Dijkstra de bal tegen de touwen te werken.

Volgende week mogen de matadoren uit Driesum en Wouterswoude opnieuw proberen om drie punten bij te schrijven. Dit zal op het eigen sportpark Treffersheech moet gebeuren tegen VV Ternaard.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!