Fc. Grootegast VR1

3e klasse B

19 september 2020 15:00

Onbekend

Op een zeer zonnige zaterdagmiddag, 19 september 2020, begon om 15:05 uur de wedstrijd tussen Viod VR 1 en Fc Grootegast VR1. Na een pittige oefenwedstrijd en 2 bekerwedstrijden was dit de eerste wedstrijd van het seizoen 2020/2021.

Helaas staan de meiden van Pieter en Theo al binnen de eerste minuten met 0-1 achter. Het lijkt op een herhaling van vorige week, we staan nog te slapen op het veld. Waar we vorige week nog wegkwamen met het feit dat de wedstrijd ook errug vroeg begon (12:00 uur) kon dat excuus deze week om 15 uur niet op. Jammer, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld! Viod VR 1 probeert het spel te hervatten, maar het spel is zeer rommelig en de acties zijn ook allemaal net te laat. De eerste mooie actie komt na ongeveer 10 minuten. Martje krijgt een mooie bal van Siebrina en komt 1 op 1 met de keepster van Grootegast. Hier komt geen goal maar een corner uit, die Monique er helaas ook niet in krijgt. Net even later is het Baukje die scoort uit de rebound van Alie, 1-1!

Het spel van Viod wordt iets rustiger, Siebrina heeft nog een schot op goal maar de keepster staat helaas in de weg. In de 20ste minuut komt een speelster van Grootegast alleen op Corina af, maar Corina blijft koelbloedig en komt met een goede redding. Ook de rebound gaat er dankzij Corina niet in. In de 25e minuut is er weer wat actie, Baukje schiet op goal maar weer staat de keepster van Grootegast in de weg. 5 minuten later is er een zeer lenige speelster die haar noppen tegen het linkerroog van Siebrina weet te krijgen. Gevolg: Siebrina gaat eraf met een dik blauw oog en Suzan komt er in. (De foto mocht helaas niet aan het stukje toegevoegd worden ) Het is nog een klein kwartier tot de rust, maar helaas kon de 1-1 niet vastgehouden worden. De 1-2 wordt gemaakt door een ongelukkige bal vanuit het middenveld over de verdediging en later volgt de 3-1 ook nog door wat ongelukkig verdedigen van VIOD vr1.

RUST- Hier waren we wel even aan toe. Grootegast is een ploeg die er fysiek speelt en hier moeten we even aan wennen. In de rust komt Maaike erin voor Marja en Amber voor Janneke.

Na de rust werd het spel niet echter mooier/beter. De titel had beter kunnen zijn; meer ballen in de bosjes dan in de goal. Maaike valt na een paar minuten helaas geblesseerd uit, Marja komt er weer in. Door het fysieke spel van Grootegast zijn er ontzettend veel valpartijen. Waar VIOD VR1 kwalitatief misschien wel beter (probeert te) voetballen, doet Grootegast er alles aan om het hele spel eruit te halen. Hierdoor ging er veel tijd verloren aan het zoeken naar ballen die inmiddels in alle bosjes wel een keer geweest zijn. (Mocht u in de komende weken nog een bal vinden, waarschijnlijk is die van ons… ) Het is uiteindelijk Alie die tegen het einde van de wedstrijd de 2-3 maakt, na een eerdere poging van Afke.

Volgende week zaterdag hebben we rust. Zaterdag 3 oktober staat de uitwedstrijd tegen Zuidhorn VR 1 op het programma.