9865TE
OPENDE
tel. 0594-659611

Na een week rust mochten de mannen uit Driezum op bezoek bij VV opende.

Om 14:30 werd er onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Patrick Olthof afgetrapt.

Al snel was het duidelijk dat Opende voetballend de betere ploeg was, maar het goed georganiseerde Viod wist hier als team uitstekend mee om te gaan.

Opende creëerde hierdoor dan ook weinig tot geen kansen. Het was Viod die razend snel op de counter eruit kwam door een goede actie van Harmen Schaafsma die vervolgens Gerrit Damstra weg steekt. Gerrit weet Erik van der Veen te bereiken met een goede voorzet en die zet na 32 minuten spelen de 0-1 op het scorebord!

Viod kreeg net voor rust nog een kans op de 0-2, maar helaas werd deze bal te scherp breed gelegd, waardoor Viod de rust in gaat met 0-1.

Het zelfde spelbeeld keerde zich terug in de 2e helft. Na 20 minuten spelen kreeg viod weer een kans. Door goed doorzetten van Gerrit werd mede Spits Erik bereikt en ook deze werd keurig in het netje gelegd 0-2!

Opende liet het er niet bij zitten en ging door waar ze al 65 minuten mee bezig waren: vol gas vooruit. Toch wisten zij dit niet om te zetten tot grote kansen.

Wederom was het Viod die wel wisten te scoren. Door balverlies op het middenveld wist spits Erik met een enorme poeier van een metertje of 25 zijn 3e van de middag te maken! 0-3.

Ook mocht Jelmer roodhart in de 90e minuut de 0-4 op zijn naam zetten.

Opende wist nog wel te scoren in de extra tijd door een harde pegel van Jarno Westerhof. Wat de eindstand bracht tot 1-4.

Viod pakt 3 belangrijke punten in deze uitwedstrijd tegen Opende. En kan met een goed gevoel richting de volgende wedstrijd.