Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Na een nipte 1-0 verlies partij vorige week in Frieschepalen, wilde VIOD vandaag graag de eerste 3-punten noteren op de ranglijst. Klokslag 14:30 werd er onder leiding van scheidsrechter Dennis Dijkstra afgetrapt in Driezum.

VIOD had al vroeg op voorsprong kunnen komen, na een goede actie van Marco Kommerie deed Erik van der Veen te weinig met deze opgelegde kans. Na deze kans had VIOD het een periode lastig tegen de mannen uit Kollumerzwaag. Dit resulteerde in drie vroege terechte gele kaarten van VIOD. Friese Boys had dan misschien wel meer balbezit maar dit resulteerde in weinig kansen. VIOD daarin overigens had de trekker wel eerder mogen over halen, kansen van Jelmer Roodhart en Pieter Ele Kuitert werden niet afgemaakt. Vervelend genoeg moest de aanvoerder van Friese Boys, Erik Hilboezen het veld vroeg aftreden met een blessure. Door het wegvallen van deze speler kreeg VIOD meer grip op de wedstrijd. 5 minuten voor rust kwam VIOD dan op voorsprong. Pieter Ele Kuitert ronde zijn actie rustig af en zo wisten de blauwhemden met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan.

Na rust had VIOD de volledig grip op een overigens niet hoogstaande wedstrijd. Spits Erik van der Veen kreeg meerdere mogelijkheden om VIOD op een 2-0 voorsprong te zetten, maar telkens trad keeper Jelmer Boorsma goed op. Een kopbal uit een corner werd hard op de lat gekopt door Roelof van der Veen. Uit een scrimmage was het Erik van der Veen die nu wel eindelijk de bal achter keeper jelmer Boorsma wist te krijgen. VIOD stond zo op 2-0 voorsprong en wist gelijk daarna de 3-0 te maken, Pieter Ele Kuitert knikte uit een voorzet de bal beheerst de lange hoek in. De mannen uit kollumerzwaag kwamen ook nog met 10 man op het veld staan. Aldert Hietkamp kreeg twee keer een gele kaart en kon zo vroegtijdig het veld verlaten. Met 10 man kreeg Friese Boys meerdere kansen om een treffer te maken maar verzuimde door slordig afronden de 3-1 te maken. VIOD wist nog wel een doelpunt te maken, Gerrit Damstra legde de bal perfect af en Erik van der Veen wist zo de 4-0 te maken.

VIOD pakt zo de eerste 3-punten en staat na 2 speelrondes op een 5de plek. Volgende week spelen de blauwhemden uit Driezum weer thuis tegen GSVV. Oud trainer Theo de Vries komt dan met zijn mannen uit Gerkesklooster richting Driezum.