Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

De weersberichten voor zaterdag 9 oktober luidden: Een mistige dag met een kans op opklaringen. Al was het de gehele dag mistig gebleven, dan nog zou voor VIOD1 de zon volop hebben geschenen, gelet op de fantastische uitslag: VIOD1- GSVV1: 6-2. Een monsterscore, die met gemak nog veel hoger had kunnen zijn.

Reeds in de eerste minuut na het aanvangssignaal was het Jelmer Roodhart die ,met een goed schot uit een corner, het visitekaartje van VIOD afgaf. Dit was blijkbaar een opwarmertje voor hem, want vijf miuten later was het wederom Jelmer die na een goed lopende aanval over rechts een voorzet goed afrondde met een geplaatst schot op goal, waar de keeper ditmaal geen afdoend antwoord op had: 1-0.

Het spreekt voor zich, dat GSVV nu met een tegenoffensief kwam, maar de achterhoede van VIOD hield manmoedig stand. Het waren vooral de centrumverdedigers die exceleerden door hun tactisch opstellen. Grote steun hierbij kregen ze van doelman Pieter Meindertsma, die zijn verdediging op voorbeeldige wijze verbaal coachte. Het verzet van GSVV betekende wel dat de aanvallers vanVIOD meer ruimte kregen. Vooral de vleugelspitsen konden zich naar hartelust uitleven. Dit resulteerde in de 22e minuut in een puike voorzet van Sake op Eric en hangggggeeeeen: 2-0.

Na gedane arbeid is het goed rusten. Alleen een helft bij voetbal duurt wel 45 minuten en geen 43. De ontspanning kwam net te vroeg en GSVV maakte hier dankbaar gebruik van. Over rechts werd een snelle aanval opgezet, gevolgd door een voorzet. De nummer 11 van de tegenpartij, een snelle beweeglijke speler, wist de bal in een keer op de slof te nemen en ramde hem stijf in de kruising. Pieter heeft de bal niet eens gezien. Hij heeft alleen de plof gehoord:2-1. Maar nu toonde VIOD ballen. Nog in dezelfde minuut bracht Erik de stand op 3-1.

Het was net of er in de thee een wondermiddel had gezeten,want de tweede helft had nog amper een aanvang genoten of VIOD wist in no time een aantal 100% kansen te creëren, maar resultaat bleef uit. Doch het veldoverwicht was dermate groot dat een score niet uit kon blijven. Het was Pieter Ele, kwaliteit verloochent zich niet, die in de 50ste minuut een puike voorzet afleverde, die door Erik prima werd ingekopt: 4-1.

GSVV was duidelijk verslagen en VIOD ontspande wat. Gevolg: een periode van spaghetti-voetbal. Balverlies van beide kanten, slechte passes van beide kanten, grote ruimtes gevolgd door welpenvoetbal. Plotseling vanuit het niets wist GSVV de ban te breken. Een tegendoelpunt 4-2 in de 74ste minuut.

Dit was een wake-up call voor VIOD. De mouwen werden nog eens opgestroopt voor het VIOD-kwartiertje. En er was direkt succes. Sytze mocht in de 76ste minuut een vrije trap nemen, die hoog krullend voor kwam. Jelmer kopte knap binnen:5-2. René zag kans om dit huzarenstukje in de82 ste minuut te herhalen;6-2. Kortom een verdiende overwinning