Sponsors

VIOD Driezum verslikt zich in vv Ternaard

VIOD 1

1 - 3

Ternaard 1

Competitie

4e klasse B

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

J. Drost

Accommodatie

Sportpark Treffers Heech
Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Een gehavend VIOD liep zaterdag op het eigen sportpark Treffers Heech tegen een pijnlijke en onnodige nederlaag aan. Een onterecht gegeven strafschop voor Ternaard doet VIOD uiteindelijk de das om.

De thuisploeg speelde het eerste kwartier bij vlagen vrij sterk en kwam dan ook terecht op voorsprong. Het was Pieter Ele Kuitert die de bal via een Ternaarder verdediger op het hoofd kon leggen van Marcel van der Meulen die de bal in kon koppen, 1-0. 

Na deze goal was het vv Ternaard dat meer initiatief nam, maar de Driezumers konden deze 1-0 prima vasthouden tot de rust.

Na vijf minuten voetballen in de tweede helft een discutabel moment, een Ternaarder aanvaller struikelt in het strafschop gebied over zijn eigen benen. Tot grote ontzetting van iedereen geeft de leidsman Jaap Drost hier een strafschop voor. De altijd goed fluitende Drost zat er dit keer helemaal naast. Deze strafschop werd rustig binnengeschoten door Ternaard spits Gosse Reinder Kingma, 1-1. 

Na dit moment zocht VIOD veelal de aanval, Sake Dijkstra stuurde met een puike pass Pieter Ele Kuitert op het doel af, helaas voor Kuitert en VIOD schoot het de spits in de hamstring en moest hij het veld verlaten. Gerrit Damstra werd nog op de hakken getrapt in het strafschopgebied, maar werd weggewuifd door dhr Drost. Hierna is het vv Ternaard dat beter in de wedstrijd komt, uit een corner voor Ternaard in de 80e minuut komt de bal voor de voeten van aanvoerder Jan Pieter Prins die keeper Meindertsma verrast in de korte hoek, 1-2. 

VIOD probeerde het nog wel maar uit een counter slaat Ternaard toe via Gosse Reinder Kingma die de eindstand op 1-3 zet.

Dure verliespunten vandaag voor VIOD, dat volgende week vrij is. Een speelronde vrij komt het door blessure geplaagd VIOD goed uit

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!