DRIEZUM
tel. 0511-424222

Verslag Voetbalwedstrijd 19-03-2022

VV VIOD – VV Opende

Onder leiding van M. Ypma Mochten om 14.30u VV opende en VV VIOD weer de strijd met elkaar aan gaan. Al gauw werd duidelijk dat het een knokkende wedstrijd zou worden met veel duels. Viod begon sterk aan de wedstrijd en was de leidende ploeg. Daardoor waren de eerste belangrijke kansen ook voor Viod. In de 15e minuut verloor Opende de bal in de verdediging door goed druk zetten van Viod. Hierdoor kwam de bal bij Jelmer Roodhart terecht die op de 16 meter een schot loste op de goal, die vervolgens via een verdediger achter de doelman belandde, 1-0! na een fanatieke 1e helft met veel duels was het rust met de stand 1-0.

Opende begon goed aan de 2e helft . De bal belandde achter de verdediging van Viod waardoor Corwin Westerhof 1 op 1 kwam met de keeper die de bal beheerst langs de keeper schoot 1-1! Viod herpakt zich daarna weer en begint goed te voetballen, dit zorgt daarom ook voor veel kansen. Door een goede voorzet beland de bal bij Pieter Ele Kuitert die de bal knap in kopt. Maar helaas de vlag omhoog, buitenspel. Wat volgens Viod niet zo was. Maar dit zorgde er niet voor dat er geen kansen meer kwamen voor Viod. Pieter de Vries die een mooie voor actie maakt steekt Pieter Ele Kuitert weg die de bal beheerst in de hoek schiet 2-1! Opende begon ook weer te voetballen en creëerde daardoor ook nog een paar kansen. De bal kwam in de 16 meter gebied bij Roan Alssema die de bal rustig in kon tikken op de 5 meter 2-2! Viod gaf niet op en creëerde nog een paar kansen maar dat mocht niet baten 2-2 werd dan ook de uitslag.

Dinsdag avond spelen de Blauwhemden thuis tegen WTOC.

verslag: Gerrit Damstra