Vandaag Viod 2 Friese boys 2

Friese boys speelt onder in de Competitie mee maar dat betekend niet dat het daardoor gemakkelijk wordt voor Viod.

Je zal je het spel meer moeten maken dan als de tegen- stander wat hoger staat op de ranglijst was de gedachte

vooraf.

Tevens zat ook de slechte wedstrijd van vorige week nog in de gedachten, en hoopten dit vandaag weg te spoelen door drie punten te pakken tegen de mannen uit Kollumerzwaag.

Gelukkig konden we vandaag beschikken over een goede groep spelers met wat aanvulling vanuit de eerste selectie en Wessel van Jo19 was ook van de partij.

In het eerste half uur ging het spel wat over en weer en bleek ook Friese boys het spel te willen makken, wat ons wel goed licht om tegen te voetballen. Over en weer ontstonden wel en paar mogelijkheden om tot kansjes te komen. Grote kansen waren er nog niet en beide keepers stonden goed te keepen.

In het laatste kwartier van de eerste helft was duidelijk dat Viod de betere ploeg in zijn geheel heeft.

En ging het spel ook meer richting de goal van de tegen-stander maar nog mooier was dat er een team ging staan wat elkaar hielp en elkaar coacht om tot en beter resultaat te

komen. Ondanks de ruststand, had ik er vertrouwen in om tot een goed resultaat te komen.

In de rust dat aangegeven te hebben en drie wissels toegepast te hebben gingen we dan ook met zelfvertrouwen de strijd in de tweede helft aan.

Naar en vuurijl van Whatse in de eerste helft

kwam er dan ook een goede pass van Whatse op de open ruimte vanaf rechts op de komende speler Jelle. Deze wist de

diepgaande Lieuwe te vinden en die scoorde de 1-0.

Na de drie wissels was het nog wel even zoeken om hier de goede organisatie in te vinden maar al gauw ontstonden er kansen. De goed spelende Jelle die zelf had moeten schieten maar koos voor het afgeven waardoor het mis ging.

Ook kwam Jordy nog voor de keeper te staan maar wist niet het net te vinden. In de laatste minuten kwam de 2-0 nog wel op papier door een terechte penalty die prima werd ingeschoten door Lieuwe die uit en Corona periode kwam.

Zelf vond hij dat het wat moelijker ging en wat te veel kansen nodig had, maar dat is niet meer dan normaal na een periode van Corona. Desondanks was Lieuwe belangrijk met twee doelpunten om de 3 punten vandaag te behalen.

Net als Jelle die en goede wedstrijd speelde

De scheidsrechter had de wedstrijd goed in handen

En gaf het tweede het compliment na de wedstrijd dat er ten opzichte van het verleden steeds meer voetbal in het tweede komt.

Dat is een mooie opsteker en gaan we dan ook met vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Volgende week uit tegen WTOC een derby de we nog graag spelen ook al mag er deze week voor als nog niet getraind worden gezien de matregelen betreft Corona.

Mocht er niet meer gespeeld worden dan is de winterstop wat vroeger dan normaal en wens ik iedereen alvast een mooie kerst en voorspoedig en gezond nieuwjaar.