De wedstrijd Anjum 2 uit

Anjum uit is altijd lastig, de club heeft een naam van stug en geven het nooit op. Vaak sterk (fysiek) in het een tegen een duel.

Anjum stond op de 3e plek met 2 punten meer dan

Viod, wat de motivatie moest geven om daar een punt aan voorbij te gaan .

De wedstrijd begon met in de basis weer en aantal andere spelers en dit was ook nodig want de invulling was nog niet gemakkelijk gezien ook de afwezigen.

Whatse zat in Parijs , desondanks hielp hij van afstand toch nog met de organisatie .

Remco en Nico moesten werken Jelle en Rido waren niet fit.

Willem en Jordy hadden deze week niet getraind en speelden met Jo19.

De wedstrijd begon zoals verwacht waarbij het spel op het midden veld werd uitgevochten en er kwamen niet echt kansen van beide kanten.

Toch kwam er in de 20e minuut de eerste score op het bord, waar Lieuwe heel scherp reageerde op een slordige opbouw van de tegenstander en de bal onderschepte en de 0-1 scoorde.

Hiervoor dacht Teun een wereldgoal gemaakt te hebben maar die werd niet goedgekeurd waarom is mij niet duidelijk. Theun ook niet want hij juichte volop en wij op de bank ook, jammer Theun.

De 0-1 gaf wel wat lucht en vertrouwen in het voetbal van viod en je kon ook merken dat Anjum wat ging forceren om de gelijkmaker te maken en dat is een logisch vervolg van de 0-1 stand.

Hierdoor ontstond zo nu en dan ruimte om in de counter eruit te komen.

Waardoor ook de 0-2 op het scorebord kwam nog voor de rust door een prima pass van lieuwe op Pieter en die rond het prima af.

Maar nog voor de rust wist Anjum hier en antwoord op te geven de opkomende boomlange laatste man van Anjum zorgde voor de 1-2 Viod liet hem wel gezien lopen en dat had niet gemoeten om dit te voorkomen. De rust stand werd hier 1-2.

De tweede helft

Die gaf eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld dan de eerste helft, Anjum ging wel nog iets meer druk zetten hun laatste man schoof iets vaker door en was bij de corners dan ook gevaarlijk.

Maar Jan stond prima te keepen en de achterhoede hield prima stand ook Johan stond zijn mannetje prima.

We hadden in de rust niet gewisseld mede omdat dit niet nodig was en onze bank niet pijntjesvrij was. Klaas kwam in de slotfase van de wedstrijd nog wel voor de leeg gespeelde Theun.

Er ontstond in de tweede helft nog wel een dot van een kans op de 1-3 maar dit was niet het geval en daardoor bleef het spannend tot in de laatste minuut.

Maar het bleef bij de rust stand en daardoor passeert viod Anjum op de ranglijst met een punt en staat viod daarmee op de derde plek van de ranglijst.

Mocht dit zo blijven hangt van de volgende wedstrijd af uit tegen de Monnik op Schiermonnikoog.