Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

In de eerste thuiswedstrijd van deze competitie moesten de mannen van VIOD 2 aantreden tegen oude bekende Birdaard 2. De wedstrijd in de beker werd eerder dit seizoen eenvoudig met 2 – 1 gewonnen. Ditmaal zou het niet zo eenvoudig zijn.

Ondanks dat VIOD 2 met een zeer sterke selectie aan mocht treden tegen Birdaard, was het veldspel hier niet na. In plaats van combinatiespel werd er geopteerd voor het spelen van de lange bal. Dit leidde tot een grote kans in de eerste helft. Pieter de Vries wist de bal na een steekpass van Jelle Kommerie helaas niet langs de keeper van Birdaard te schieten. Naast dit ene moment wist de thuisploeg niet veel gevaar meer te creëren in de eerste helft. De uitploeg daarentegen wist zich kinderlijk eenvoudig onder de druk van VIOD uit te spelen, waardoor zij genoeg kansen kregen om de score te openen. Gelukkig voor VIOD 2 hadden de aanvallers van Birdaard het vizier die dag totaal niet op scherp staan en konden beide teams de rust in gaan met de stand van 0 – 0.

In de rust werd er veel gediscussieerd over wat er wel of niet goed ging in de eerste helft. Duidelijk was het wel dat er meer pit in het spel moest komen. Deze afspraak werd ook nagekomen in de tweede helft. VIOD 2 ging nu tot het randje voetballen en maakte goed gebruik van het feit dat de scheidsrechter vandaag het spel niet veel wilde onderbreken. Het veldspel en het druk zetten begonnen hierdoor ook steeds beter te worden. Tot in de 60e minuut Birdaard de eerste treffer van de wedstrijd wist te maken. Na een harde overtreding op Pieter de Vries wist de uitploeg goed gebruik te maken van de man meer situatie. Een vlugge counter leidde tot een steekbal in de hoek, waarna de voorzet vanuit de 2e lijn ingeschoten kon worden door de ongedekte aanvoerder van Birdaard. Het antwoord op de goal kwam vliegensvlug, want na een overtreding mocht VIOD aantreden voor de vrije trap. Aanvoerder Lieuwe Schaafsma ontfermde zich over de bal en schoot de bal, van ongeveer 20 meter afstand, strak in de kruising. De tussenstand van 1 – 1 zou ook de eindstand worden, want beide teams kwamen niet meer tot scoren.

Zo loopt VIOD 2 door deze wedstrijd terecht tegen hun eerste verliespunten aan.  De volgende wedstrijd zal VIOD 2 op bezoek gaan bij Leovardia 5, wetende dat zij voor de drie punten veel beter voor de dag zullen moeten komen dan vandaag het geval was. Deze wedstrijd is op 12 november en begint om 14:30.