Tjaerdawei 42 A
9105KG
RINSUMAGEAST
tel. 0511-421998

Na een eerdere 5 – 2 nederlaag tegen VCR 2 in het bekertoernooi, stond hetzelfde affiche weer op het programma, ditmaal in competitieverband. Bij aanvang van deze wedstrijd bevond VCR zich onderaan de ranglijst met nul punten uit vier wedstrijden, waar VIOD 2 uit twee wedstrijden de volle buit wist te pakken.

Toch was het VCR die vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij was. Net als in de voorgaande wedstrijden ontbrak het in de scherpte en rust aan de kant van VIOD, dit leidde tot een zeer rommelige eerste helft. Na twintig minuten zo gespeeld te hebben, werd het veldspel uiteindelijk afgestraft door de thuisploeg. Balverlies op de linkerflank resulteerde in een counter, die afgerond werd door de spits van VCR. Even later kreeg VIOD wel een uitgelegen kans voor de gelijkmaker. Na misschien wel de enige goede aanval van de eerste helft wist Wessel Reuvers met een dieptebal Sem Bosgraaf te bereiken, Bosgraaf omspeelde de keeper, maar schoot de bal veel te zacht in waardoor de verdediger van VCR de bal van de lijn kon halen. Meer grote kansen creëerde VIOD ook niet meer in de eerste helft. VCR daarentegen wist net voor de rust de score nog uit te breiden naar 2 – 0.

In de rust werd door trainer Van Zandvoort gesproken over “de slechtste eerste helft van dit seizoen”. Iedereen in VIOD 2 kon dit beamen en wist dat het roer omgegooid moest worden om in de tweede helft toch nog die drie punten mee naar huis te nemen.

De tweede helft was compleet het tegenovergestelde. VIOD 2 ging zijn eigen spel spelen en met volle overtuiging de aanval opzoeken. Dit leidde in de eerste twintig minuten gelijk al voor meer gevaar dan in de gehele eerste helft. Scoren wist de uitploeg daarentegen nog niet. Door het aanvallende voetbal ontstond er ook meer ruimte achter de verdediging van VIOD, maar Jan van Meekeren wist de tweede helft uitstekend zijn goal schoon te houden. Tot de 75ste minuut bleef de wedstrijd zo op en neer gaan tot dat op een gegeven moment de keeper de bal niet goed uitschiet. Teunis van der Sluys wist deze bal te onderscheppen en bij aanvaller Jelle Kommerie in de voeten te koppen, die snel naar de goal toe kon, maar onderweg werd neergehaald, waardoor de scheidsrechter niets ander kon dan een penalty toe te kennen. De penalty werd zelf binnengeschoten door Jelle Kommerie, waardoor de stand op 2 – 1 kwam te staan. VIOD rook nu dat er iets te halen viel in Rinsumageast. Geklungel na de aftrap van VCR leidde tot een vlugge één twee tussen Jelle Kommerie en Jordy Flisijn, met als gevolg de snelle gelijkmaker. Beide teams waren er op gebrand om de drie punten te pakken, maar het was toch VIOD die aan het langste eind trok. In de allerlaatste minuten werd een schot van Teunis van der Sluys onvoldoende weggewerkt door de keeper van VCR, waardoor de alerte Jordy Flisijn de winnende treffer kon binnen schieten. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de drie punten mee naar Driezum.