Mounebuorren 25 A
9133MA
ANJUM
tel. 0519-321330

Na de afgelaste wedstrijd tegen Leovardia, was het tijd voor de tweede wedstrijd van VIOD 2. Een uitwedstrijd in en tegen Anjum 2. Waar VIOD 2 de competitie aftrapte met een overwinning, verloor Anjum haar eerste twee wedstrijden. De mannen van Anjum zouden er dan ook gebrand zijn om hun eerste punten van het seizoen te pakken. Dit bleek ook te kloppen bij het startsignaal van de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuten was het Anjum die de boventoon voerde. Door slordig balverlies en slechte positionering kreeg Anjum een arsenaal aan kansen. Het geluk was met VIOD dat de aanvallers van Anjum geen één van de kansen wisten om te zetten in een goal. De rol van keeper Jan van Meekeren mag ook weer benadrukt worden met een aantal goede reddingen. Na dit benauwde eerste kwartier wist VIOD steeds beter onder de druk van Anjum uit te voetballen. Dit leidde gelijk tot de eerste goal voor VIOD 2. Lieuwe Schaafsma kreeg een lastige steekbal voor de voeten, maar wist deze bal met een sliding nog net bij Sem Bosgraaf te krijgen, die de bal gecontroleerd in de verre hoek langs de keeper schoot. Net als tegen Trynwalden had VIOD het steeds lastig met de doorstappende verdedigers van Anjum. Ditmaal had het middenveld van VIOD en met name Pieter de Vries het door en herverdeelden ze de formatie om hiermee om te gaan. Na dit moment stond het als een huis achterin bij VIOD.

In aanvallend opzicht begon het ook steeds beter te lopen. Een bal van Thymen Damstra op de inkomende Jelle Kommerie werd teruggekaatst, waardoor Marco Kommerie de ruimte rechts in de diepte kon benutten. Dit zag Damstra goed en wist hem met een vlijmscherpe steekpass te bereiken. Kommerie leverde de bal weer opzij naar topscorer Nico Sijtsema, die de keeper eenvoudig wist te verschalken. Even later werd een schot niet goed gepareerd door de keeper van Anjum, waar de doorlopende Jelle Kommerie adequaat op wist te reageren. Alleen belande de bal niet in de goal, maar op het trainingsveld van Anjum. Volgens de aanvaller zelf werd de bal aangeraakt door een speler van Anjum, maar hier waren de meningen over verdeelt. Luttele minuten later zette Lieuwe Schaafsma de ruststand van 0 – 3 op het scorebord. Een als voorzet bedoelde bal leidde tot een misverstand tussen de keeper en verdediger van Anjum, waardoor de bal zo de goal in vloog. Een opleving van Jordy Flisijn was het laatste hoogtepunt van de eerste helft. De opkomende linksback vroeg de bal in de diepte, maar toen Flisijn besefte dat die bal toch wel erg ver de diepte in ging, was zijn antwoord toch “lit mar”.

In de rust werd er veel gewisseld. Trainer Raymond van Zandvoort bracht met Teunis van der Sluys, Watze Wiebe Raap, Sander Boersma, Fokke van der Veen en Wieger Hoekstra vers bloed in het veld. De tweede helft was voetballend niet om naar huis te schrijven, maar daarentegen wist VIOD eenvoudig stand te houden tegen de vele aanvallen van de Anjummers. Laat in de tweede helft wist Anjum nog wel wat terug te doen. Op een van richting veranderde bal uit een corner had keeper Van Meekeren ditmaal geen antwoord. Na deze goal bleef een slotoffensief van Anjum toch nog uit. Een aanval via Teunis van der Sluys en Wieger Hoekstra werd goed op de 16 meter teruggelegd door Wieger waardoor Nico Sijtsema netjes de bal kon afronden en alweer zijn vijfde goal van het seizoen tekende en de wedstrijd dan ook definitief besliste. Met een eindstand van 1 – 4 gingen de punten verdient mee naar Driezum.

De volgende wedstrijd doet nog even op zich wachten, want op 29 oktober speelt VIOD 2 pas zijn volgende wedstrijd tegen VCR 2. Deze wedstrijd vindt om 12:15 plaats in Rinsumageast.