Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Voor speelronde 9 stond de wedstrijd Viod - Ternaard op het programma. Om 14:30 werd er afgetrapt in Driezum tegen Ternaard. Viod heeft het altijd lastig tegen Ternaard. Na de nederlaag van vorige week zou het een moeilijke opgave worden om tegen het lastige Ternaard punten te pakken, maar de stemming bleef goed in het team. Dat werd ook snel bevestigt door een behendige goal van Erik van der Veen die hem over de keeper tikte. Hierdoor kreeg de ploeg uit Driezum weer vertrouwen en bleef Viod prima spelen. In de 28ste minuut krijgt Viod een vrije trap net buiten het strafschopgebied die wordt geschoten door Gerald Mous. De bal word mooi voorgegeven die Nanning Bulthuis net over kon tikken ten koste van een corner. De bal word op de juiste manier voorgeven waardoor Jelmer Roodhart hem prima kon binnenkoppen. 2 minuten later werd het nog mooier voor Viod. Door een misser van de keeper Nanning kon Sytze Bijlsma rustig het net van Ternaard in tikken. Door deze goal wist Ternaard niet meer hoe ze het moesten hebben, Waardoor Ternaard niet goed in de duels zat kon Sytze Bijlsma door een steekpass de

4 - 0 ook binnen schieten op prachtige wijze. En als het nog niet erg genoeg was schoot Erik van der Veen net voor rust de 5 - 0 ook nog binnen. Na de rust gaat Ternaard wisselen Trainer Gorsel Anne Rienk Syens brent Wesley Plooy in het veld, door deze wissel werd het niet veel beter. In de 55ste minuut wist Jelmer Roodhart de bal de veroveren en gaf de bal mee aan Sytze Bijlsma die 1 op 1 komt te staan met Nanning Bulthuis die Sytze Bijlsma gemakkelijk kon passeren en de 6 - 0 binnen schoot. Trainer Gorsel gaat nog eens wisselen en brengt Johannes de Groot in het veld die een paar kansen kon creëren, maar het lukte Johannes de Groot ook niet om een doelpunt te maken voor de ploeg uit Ternaard. Viod kreeg nog een paar kansen, maar konden niet worden binnengeschoten. De einstand werd 6-0 een mooie overwinning voor de ploeg uit Driezum, Maar een slechte dag voor Ternaard.