VIOD ruim langs Harkema Opeinde - v.v. VIOD Driezum

Sponsors

VIOD ruim langs Harkema Opeinde

Harkema Opeinde 1

1 - 4

VIOD 1

Competitie

4e klasse B

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

S. van Vugt

Accommodatie

Sportpark De Bosk
De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512-361990

Op een koude zaterdagmiddag werd om 14.00 afgetrapt op het mooie Sportpark de Bosk tegen Harkema Opeinde. Een tweestrijd tussen de nummer vijf en zes van de ranglijst met een verschil van slechts drie punten. 

De vroege start van 14.00 kon VIOD ogenschijnlijk niet bekoren. Harkema Opeinde kwam beter uit de startblokken en domineerde het eerste halfuur van de wedstrijd. Het had voornamelijk meer balbezit, dit leidde tot enkele speldenprikjes. De groengelen namen het doel van Otte Visser voornamelijk van buiten de zestienmeter onder vuur. Echte problemen leverde dit voor Visser niet op. VIOD loerde op de omschakeling, echter was het vaak onnauwkeurig in de passing.Na enkele omzettingen begon VIOD meer grip te krijgen op de wedstrijd. Harkema Opeinde werd iets verder teruggedrongen en dit resulteerde in een strafschop voor de blauwhemden. Erik van der Veen mocht aanleggen en schoot het leder beheerst binnen. 0-1. Kort hierna floot de goed leidende van Vugt voor de verplichte theepauze. 

Na de pauze hadden de gasten het betere van het spel. Na enkele kleine mogelijkheden was het een kwartier na rust wel raak. Op aangeven van Gerald Mous kon van der Veen zijn tweede van de middag aantekenen. 0-2. Na deze goal nam Harkema Opeinde het initiatief over. Na niet adequaat uitverdedigen aan VIOD-zijde kon Jordy Seepma de scherp aangesneden voorzet binnenwerken. 1-2. Hierna greep trainer Robert Kleefstra in en bracht Gerrit Damstra, Roy de Roos en Pieter de Vries in het veld. Deze wissels zorgden voor hernieuwde energie binnen het elftal. Namelijk was het Roy de Roos die 5 minuten na zijn invalbeurt een afgemeten voorzet in huis had op Jelmer Roodhart. Deze wist van dichtbij de 1-3 aan te tekenen. Hierna was het wel gedaan met de goede bedoelingen van de thuisclub en wist Pieter de Vries in de slotseconden nog de 4-1 op het scorebord te zetten. 

Een prima resultaat voor de mannen van Kleefstra. Met deze overwinning wordt een gaatje geslagen met de onderste helft van de ranglijst en kan het naar boven blijven kijken. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft, VIOD speelt dan thuis tegen koploper vv Opende. Een mooie uitdaging voor de winterstop, aftrap 14.30. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!