9145RG
TERNAARD
tel. 0519-571095

Op deze mooie voetbalmiddag mocht viod het opnemen tegen Ternaard. De mannen van Kleefstra hadden één duidelijk doel, namelijk de 3 punten hoe dan ook meenemen naar Driezum, want dat werd wel weer eens tijd...

Dit was aan de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet af te lezen, Viod begon zwak en straalde weining energie uit.

Dit resulteerde dan ook binnen 4 minuten in een 1-0 achterstand, door een goal van Germer van der Weg.

Na deze 20 slechte minuten ging Viod meer vooruit voetballen en kwamen zij steeds beter in de wedstrijd. In de 31e minuut werd dan ook de gelijkmaker gemaakt door Jelmer Roodhart. Op goed aangeven van Gerald Mous werd deze koelbloedig in de verre hoek geschoten. Een uitstekende voorzet van Erik van der Veen zorgde ervoor dat een aantal minuten later Gerrit Damstra de 1-2 wist binnen te tikken.

Viod bleef doorgaan en creëerde meerdere mooie aanvallen. Na een goede dieptebal van René van der Veen op broertje Erik, wist hij deze voor te geven waardoor Sytze Piter Bijlsma de 1-3 kon binnenschieten.

Na de theepauze werd het startsein voor de laatste 45 minuten gegeven. Ook deze helft van de wedstrijd begon onrustig. Uiteindelijk wist Viod de 1-4 te scoren, in de 66e minuut mocht Sytze zijn tweede doelpunt van de middag maken.

Met deze stand ging Ternaard bij de pakken neerzitten en kon Viod vrijuit voetballen.

Wederom werd er door de assisten koning van deze wedstrijd Erik een goede steekbal gegeven, en mocht ook Jelmer zijn tweede van de middag binnenschieten.

In de 83e minuut kreeg Viod nog een corner. Deze werd goed binnengekopt door Roelof van der Veen wat de eindstand bepaalde 1-6.