12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

J. van Eijden

Sportpark De Treffer

Om 14:30 werd er afgetrapt in Leeuwarden tegen de Lions. De mannen uit Driezum wisten wat ze hier konden verwachten, namelijk een voetballende ploeg met hele korte lontjes.

Vanaf minuut 1 zat Viod er bovenop, wisten zij de duels te winnen en te doen waar ze goed in zijn. Na een kwartier gespeeld te hebben komt Viod dan ook op een 0-1 voorsprong. Door een goede bal van Sake Dijkstra wist Erik van der Veen deze koelbloedig af te ronden. De Leeuwarders begonnen nog meer op elkaar te zeuren en de irritaties liepen hoog op. De nodige overtredingen en opstootjes bleven natuurlijk niet achter. Maar de goed leidende scheidsrechter Johnny van Eijden had dit goed onder controle. Viod wist met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan en had de Lions op de plek waar zij ze wilden hebben.

Er werden duidelijke afspraken gemaakt in de kleedkamer bij Viod. Éen ding was zeker de 3 punten moesten mee naar Driezum. Het spelbeeld van de 1e helft werd doorgezet in de laatste 45 minuten. Deze zelfde manier van spelen leidde dan ook tot de 0-2 in de 60e minuut! Een voorzet in de 5 meter door Erik werd goed afgemaakt door Jelmer Roodhart. De Lions bleven hoop houden en begonnen nog meer op de aanval te spelen waardoor er veel ruimte voor Viod onstond. Helaas wist Viod hier niet zorgvulig mee om te gaan. In de 80 minuut probeerde een Lion speler keeper Otte visser te verrassen met een goed schot. Echter was Otte niet onder de indruk en wist deze goed te keren.

Viod weet uiteindelijk verdient te winnen en zet de ongeslagen reeks door. Volgende week staat de derby Viod-Dokkum op het programma met voorafgaand de opening van de nieuwe tribune. Na afloop van deze wedstrijd live muziek in de kantine, komt allen!