Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Waar VIOD vorige week VV Opende op de eerste nederlaag van het seizoen trakteerde wilde de blauwhemden de goeie reeks vandaag door zetten tegen de plaatselijke voetbalvereniging uit Garyp. Voor VenV '68 stond er vandaag een belangrijke pot op het spel. Een overwinning zou betekenen dat de club nog zicht heeft op rechtstreekse handhaving in de vierde klasse.

Het begin op sportpark Treffersheech was aftasten, beide teams speelden in een te laag tempo om het elkaar lastig genoeg te maken. VIOD moest al vroeg wisselen toen René van der Veen geblesseerd uitviel. Af en toe waren er wat kleine speldenprikjes maar dit leidde niet tot een grote kansen aan beide kanten. De Driezumers kregen vanuit het niets een strafschop toen de bal ongelukkig via een hand van een speler van VenV '68 getoucheerd werd. Deze misschien wel iets te gemakkelijke penalty werd benut door Erik van der Veen en zo stond VIOD op voorsprong. De score had zowaar verdubbeld kunnen worden een goeie actie vanaf links via Jelmer Roodhart werd niet goed verwerkt door de Garypsters. Pieter de Vries had de bal voor het inschieten maar dribbelde door in plaats van op goal te schieten. Ven V '68 begon hierna VIOD steeds hoger onder druk te zetten en dit resulteerde in de gelijkmaker net voor rust. De bal werd te makkelijk afgesnoept op het middenveld, Berend Wijmenga schoot feilloos vanaf randje zestien raak. Het doelpunt had de mannen uit Garyp vertrouwen gegeven, dit gaf de ploeg na rust een paar grote mogelijkheden maar telkens was keeper Otte Visser een sta in de weg. VIOD werd langzaam wakker en had ook zelf grote kansen om op voorsprong te moeten komen, alleen wist Erik van der Veen tot drie maal toe de bal niet achter keeper Wichard de Vries te krijgen en zo bleef het scorebord op 1-1 staan. Waarin de eerste helft, een misschien wel te gemakkelijke penalty werd gegeven was dit in de tweede helft ook zo. Een lichte schouderduw van Hein Visser werd omgezet door scheidsrechter Bouzidi in een penalty. Harmen van der Bij stuurde keeper Otte Visser de verkeerde hoek in en zo schoot hij Ven V' 68 op voorsprong. 10 minuten voor tijd kon Harmen van der Bij weer dit kunstje herhalen na een terechte penalty dit keer. Alleen dit keer faalde hij oog in oog met keeper Otte Visser. VIOD ging alles of niet spelen om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Een paar minuten voor tijd had VenV '68 het geluk mee, de knappe inzet van Roelof van der Veen op de lat en zo leek de drie punten mee te gaan naar Garyp. Alleen kreeg VIOD diep in de blessure tijd nog een kans, deze werd knap over de keeper heen geschoten door Jelmer Roodhart en zo pakten de blauwhemden toch nog een punt.

Na de wedstrijd voelde de punt voor VIOD als een overwinning en de punt voor VenV'68 als een verlies. Door deze punt zal er in Garyp naar alle waarschijnlijkheid nacompetitie gespeeld moeten worden om degredatie. VIOD speelt volgende week de derby in Oudwoude tegen het al gedegradeerde WTOC.