Harddraversdijk 3
9101XA
DOKKUM
tel. 0519-294072

Voor de wedstrijd werd stilgestaan bij verlies van Ate van der Kooi. Een markant man, bekend en geliefd bij beide clubs. In plaats van een gebruikelijke minuut stilte, was er daverend applaus te horen op het sportpark in Dokkum. Na dit bijzondere moment werd de bal aan het rollen gebracht. Het is een gretig en energiek VIOD dat opzoek gaat naar 3 punten vanmiddag.

Na een 9 minuten staat de 0-1 op het scorebord. Het is Sytze Pieter Bijlsma die de keeper kansloos laat door een voorzet vanaf rechts hard binnen te schieten. Met het compacte spel en de goede samenwerking hebben de mannen uit Driesum het goed voor elkaar. Maar het blijft oppassen geblazen met de snelle vleugelspelers en opkomende mensen van vv Dokkum. Halverwege de eerste helft is het Christiaan Wijnsma die vrijgespeeld wordt. Zijn schot is een prooi voor de keeper. Vervolgens is het Erik van der Veen die VIOD op een 0-2 denkt te zetten. Maar ziet zijn inzet uiteenspatten op het aluminium. Naarmate het rustsignaal nadert, is het Dokkum dat steeds meer vat krijgt op de wedstrijd. Nick Keekstra begint aan een dribbel richting de goal van VIOD. Na het halfslachtig uitstappen van de VIOD- defensie, weet hij de bal bij Tennessee Anastatia te krijgen. Hij schiet Dokkum vlak voor de rust langszij. Met een 1-1 tussenstand zoeken beide teams de thee op.

Waar VIOD de 1e helft met de wind in de rug speelde, moet het in de 2e helft goed uitkijken voor lange ballen van achteruit. Het is Dokkum dat het probeert, maar er is iedere keer weer een VIOD-been of hoofd die de bal wegwerkt. Hierdoor golft het spelbeeld op en neer, waarbij beide teams niet tot zeer grote kansen komen. Een aanval van Dokkum wordt door de VIOD-defensie afgeslagen en verwerkt tot corner. Uit deze corner weet Dokkum bijna te scoren. In de 85ste minuut is het VIOD dat een corner mag nemen. Bij de 2e paal is het Erik van der Veen die boven iedereen uittorent en raak weet te koppen. Hiermee is zijn 100ste treffer in VIOD 1 een feit. Het is nu aan VIOD gelegen om de 3 punten over de streep te trekken. In de 90e minuut is het vv Dokkum die een vrije trap op ca. 40 meter van het doel mag nemen. Via het hoofd van Hein Visser belandt deze in het eigen doel. Hierna volgt nog een hectische slotfase, waarbij beide teams vol voor de winst gaan. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 2-2 gelijke stand.

Volgende week speelt VIOD een belangrijke uitwedstrijd tegen vv Ternaard.