Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Voor speelronde 6 stond een thuiswedstrijd tegen Drogeham op het programma. Geen gemakkelijke opgave kijkend naar de rangllijst, de promovendus presteert verrassend goed. Bij Viod is de stemming goed, de laatste twee wedstrijden werden gewonnen en de blik kan weer met een schuin oog richting de subtop. De selectie van Viod is compleet, waardoor er met dezelfde elf wordt gestart als in de uitwedstrijd tegen Ropta Boys.

Goed voorbeeld doet volgen. Pupil van de week Oane Hedde van der Veen gaf het goede voorbeeld door te scoren tegen Drogeham. Twee minuten later kon de doelman van Drogeham opnieuw de bal uit het net vissen. Viod vloog namelijk uit de startblokken. Sake Dijkstra stuurde Erik van der Veen de diepte in. Van der Veen besluit de bal in de loop direct maar op het doel te vuren. Een wijs besluit, de bal vliegt snoeihard in de korte hoek achter de verbouwereerde doelman van Drogeham, 1-0. En dat was het ook wel zo’n beetje voor de eerste helft aan Viod-zijde. De ploeg grossierde in balverlies en het maken van verkeerde keuzes. Drogeham nam hierdoor de regie in handen en kreeg twee uitstekende kansen via spits Remco Wijma. Eerst wist hij vrijstaand de bal bij de tweede paal niet in het doel te tikken en even later een panklare voorzet die wild werd over gekopt. Viod kwam met de schrik vrij. En ondanks het slechte spel van Viod had het zomaar met 2-0 voor kunnen staan bij in het ingaan van de rust. Uit een corner van Gerald Mous kwam Jelmer Roodhart een teenlengte te kort om de bal op de doellijn in het doel te werken. Dit was overigens volledig onverdiend geweest.

In de rust werden de poppetjes iets anders neergezet door trainer Robert Kleefstra. Wat een paar kleine aanpassingen niet tot gevolg kunnen hebben. Er kwam een heel ander Viod het veld opstappen de tweede helft. Spelers gingen minder lopen met de bal, er werden juiste keuzes aan de bal gemaakt en hierdoor controleerde de ploeg de gehele tweede helft. Baken van rust in dit spelbeeld was Marcel van der Meulen, die voortdurend de juiste oplossing in huis had. Opnieuw had Viod binnen een minuut kunnen scoren, maar na een puntgave voorzet van Sake Dijkstra kopte Erik van der Veen rakelings naast. Een kwartier later was het wel raak voor de ploeg uit Driezum. Roelof van der Veen onderschepte de bal op het middenveld en stuurde Gerald Mous de diepte in, deze behield goed het overzicht en bood de hardwerkende spits Sytze Piter Bijlsma een niet te missen kans, 2-0. Tien minuten voor tijd plotseling nog een gevaarlijke situatie voor het doel van Viod, in een scrimmage werd de bal op het doel van Viod geschoten. Doelman Otte Visser had zichzelf voorgenomen om de nul te houden en met een puike redding hield hij zich aan deze belofte. Hierna gooide Viod de wedstrijd in het slot. Een prachtige steekpass van Jelmer Roodhart werd beheerst afgerond door Erik van der Veen, 3-0.

Een wedstrijd met twee gezichten voor Viod. Een belabberde eerste helft en een uitstekende tweede helft. De lijn van de tweede helft zal doorgetrokken moeten worden, want volgende week speelt Viod een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Lions ‘66. Opnieuw tegen een promovendus die verrassend goed presteert met een tweede plek op de ranglijst.