VIOD buigt achterstand om en wint met 2-1 in Opende

VIOD 1

Mannen, 1, 4e klasse C

11 november 2017 14:30

Onbekend

Opende- Zaterdag 11 november stond het duel vv Opende - vv VIOD op het programma, een wedstrijd gespeeld in de onderste regionen van de 4e klasse C. Beide ploegen hadden nog geen overwinning geboekt dit seizoen. Voor de rode brigade uit Opende blijft dit zo, want zij dolven het onderspit in een leuk en spannend duel tegen de blauwhemden uit Driesum.

In de eerste helft mocht VIOD tot de middenlijn vrijuit voetballen van Opende. Door het veelvuldige balbezit wist VIOD in de eerste helft dan ook een aantal kansen te creëren. Kansen waren echter niet besteed aan Gerald Mous (bovenkant lat), Erik van der Veen (net naast uit een afgeslagen corner) en Nykle Durk van der Valk (verwerkt door Eppie Pijpker na een 1-op-1 situatie met deze keeper). Aan de andere kant redde keeper Otte Visser een aantal keren op scherpe counters van de snelle voorwaartsen van Opende. Het was dan ook tamelijk verrassend dat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand, want mogelijkheden waren er voldoende.

Na de thee was het wachten op wie het eerste doelpunt van de dag zou maken. Dat Opende deze ploeg zou zijn mag een klein wonder heten. Op de ene kant schoot de eerder genoemde Van der Valk slechts op de keeper nadat hij was doorgebroken en in de tegenaanval was het vervolgens Opende dat een vrije trap kreeg op de rand van het 16-meter gebied. Ties Wildeboer wist wel raad met deze vrije bal en hij schoot via een stuit in de verre hoek van de goal. 2 minuten gespeeld in de tweede helft en de mannen uit Driesum stonden al op achterstand. Lang kon Opende haar voorsprong niet behouden, want binnen 5 minuten lag de bal aan de andere kant in het net. Het was Erik van der Veen die doorbrak op de rechterkant van het veld en de bal scherp voorgaf. Sjoerd Visser was er als de kippen bij en schoot de bal van dichtbij in het dak van de goal.

Het laatste kwart van de wedstrijd begon met een goal van Erik van der Veen, alweer zijn 5de treffer van dit seizoen. Erik gaf de bal vanaf de zijkant scherp voor het doel en deze werd door alles en iedereen gemist. Omdat ook keeper Pijpker niet meer bij de bal kon waaide de bal in de verre hoek binnen en konden de blauwhemden juichen: 2-1. Dit was in een fase waarin beide ploegen weinig tot niets konden creëren. Ook na deze treffer kon Opende niet echt aandringen. De verdediging van VIOD was vandaag goed bij de les en Jarno Westerhof zag tot tweemaal toe een schot vanaf randje 16 geblokt worden door de verdedigers. In de 83e minuut breekt Sjoerd Visser van VIOD nog eenmaal door, hij wordt echter onderuit geschopt op het moment dat hij aan wil leggen voor de 3-1. Stefan van der Veen mag met rood vertrekken en VIOD krijgt een vrije trap op 18 meter van de goal. Roelof van der Veen schiet deze bal goed in maar de keeper staat op de juiste plek gepositioneerd.

Vlak voor het laatste fluitsignaal is het nog eenmaal VIOD dat een counter inzet. Na een tikki-takka aanval belandde de bal bij de goed spelende Marcel van der Meulen. Marcel 'de bal stuitte op' raakt de bal echter net niet goed waardoor deze naast het open doel verdwijnt. Geen nood, want aan de stand zou niks meer veranderen. VIOD sleept een 2-1 overwinning uit het vuur waardoor er vertrouwen in de ploeg komt en hopelijk de weg naar boven ingezet kan worden. Volgende week komt ASC op visite in Driesum en zal er weer volop gestreden moet worden. Opende daarentegen wacht nog op de eerste driepunter. Zij ontvangen volgende week De Sweach, wederom een ploeg uit de onderste regionen en die ook nog maar 2 punten verzameld hebben in dit seizoen.