VIOD 1

Mannen, 1, 4e klasse C

27 januari 2018 14:30

Onbekend

Na de teleurstellende eerste seizoenshelft, begon VIOD na de winterstop aan twee oefenwedstrijden die beide winnend werden afgesloten. Tegen Zwaagwesteinde zondag 1 werd met 4-7 gewonnen en van BCV 2 werd met 1-4 gewonnen. Opvallend in deze oefenwedstrijden was de rentree van René van der Veen, hij was een tijd uit roulatie vanwege een scheenbeen fractuur.

Om half 3 werd er afgetrapt bij de wedstrijd De Sweach - VIOD. VIOD moest het deze wedstrijd stellen zonder Roelof van der Veen, René van der Veen, Ruben Roodhart en Kees Hansma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de onderste regionen van de 4e klasse C. In de beginfase golfde de wedstrijd op en neer en was vooral de linksbuiten van De Sweach gevaarlijk. Francois Boubane `ook wel Baba genoemd op de Friese velden` liet een aantal keren zijn hielen zien aan Tjibbe van der Veer. Gelukkig was Baba niet al te scherp en bleef de 0 op het scorebord. VIOD liet zich gelden met een aantal corners en vrije trappen. Jouke Bosgraaf wist de keeper van De Sweach bijna te verschalken met een vrije trap in de korte hoek maar deze bracht prima redding. Een afstand schot van Jelmer Roodhart kon hij nog met de vingertoppen uit het doel tikken. De Sweach wist nog een paar keer via de zijkanten uit te breken maar gevaarlijk werd dit niet voor de doelmond van Otte Visser. Een mooie aanval over rechts leverde nog een kans op voor Bauke Visser. Helaas wist hij de bal na een goede voorzet van Nykle Durk van der Valk niet tot doelpunt te promoveren.

voor meer fotos klik hier

Na de rust werd Jelmer Roodhart vervangen door Erik van der Veen. Met de wind mee voetbalde VIOD de tweede helft een stuk gemakkelijker. De Sweach kwam er zo nu en dan met een counter uit maar dit leverde weinig gevaar op. De beste kans in de tweede helft was voor Bauke Visser die na een mooi hakballetje van Erik van der Veen voor de keeper verscheen. Deze wist de bal met de voet nog net naast de goal te tikken. Toch kon een doelpunt voor VIOD niet uitblijven en deze kwam dan ook halverwege de tweede helft. Een indirecte vrije trap vanaf 25 meter werd door topscoorder Erik van der Veen binnengeschoten en verraste de keeper in de korte hoek en zorgde zo voor de belangrijke 0-1. De Sweach drong nog een paar keer aan en werd met een aantal corners nog gevaarlijk maar VIOD hield stand. Krampverschijnselen bij Gerald Mous zorgde ervoor dat Renze Visser zijn competitiedebuut mocht maken in de spits. Net voor tijd schoot hij ook zijn debuutgoal tegen het net. Na een pass van brother Bauke die de bal onderschepte van de keeper van de Sweach, schoot hij op volle snelheid de bal in het doel en tekende zo voor de 0-2. Een mooie en zeer belangrijke winstpartij voor VIOD in de eerste wedstrijd na de winterstop. Zaterdag aanstaande speelt VIOD de thuiswedstrijd tegen de nummer vier van de vierde klasse C, Oostergo. Aanvang 14.30