VV Opende 1

Mannen, 1, 4e klasse C

24 april 2018 19:00

Onbekend

Om 19.00 uur op de dinsdagavond werd op Treffersheech afgetrapt door de nummer 8 VIOD en de nummer 10 Opende van de competitie. De blauwhemden begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, na 8 minuten spelen mocht Gerald Mous de bal al twee keer voor de goal brengen via een corner. Helaas werd dit beide keren niet omgezet in een goal. Enkele minuten later moest René van der veen het veld verlaten door klachten aan de knie, Jelle Kommerie mocht zich klaar maken om in te vallen.

Na de gemiste kansen van VIOD kwam Opende gevaarlijk dichtbij. De eerste corner van Opende werd goed van de lijn gehaald door Bauke Visser. Opende kwam hierna met een goede voorzet, helaas werd deze niet goed weggewerkt door Otte Visser. Henk Veenstra, nummer 9 van Opende wist de bal goed binnen te schieten 0-1.

VIOD begon zich op te scherpen. Een goede kans van Jelle, maar helaas wist hij deze niet tussen de palen te schieten. Jelle doet in de 26e minuut nog een poging en weet door te breken op het middenveld, maar wordt in de 16 meter onderuitgehaald. Een zuivere penalty, maar door de scheidsrechter werd niet verwezen naar de stip.

Na een derde van de wedstrijd gespeeld te hebben mocht VIOD weer aanleggen voor een corner. Deze corner werd goed op goal gekopt door centrumverdediger Jouke Sjoerdstra. Helaas wist de goalie van Opende, deze harde kopbal net van de lijn te tikken.

Corner nummer 8 werd op 3 minuten voor de rust van de lijn gehaald door de keeper van Opende. Een goede poging tot het maken van een gelijke stand door Erik van der Veen.

Met goede moed kwamen de spelers van VIOD uit de kleedkamers. Er moesten vandaag drie punten worden binnengesleept, om degradatie te voorkomen. In de 51e minuut wordt Erik van achteren onderuitgehaald. Een gele kaart voor nummer 7, Erwin Henstra van Opende. Vervolgens schoot Erik van der Veen ruim naast. Roelof van der Veen probeerde de stand gelijk te trekken door een afstandsschot, maar helaas belandde de bal in de handen van de sluitpost

In het laatste kwartier van de wedstrijd werden er geen grote kansen meer gecreëerd. Er werd wederom door Gerald nog wel een goede corner voor de goal gebracht, deze werd goed uitverdedigd door de defensie van Opende. Dit veroorzaakte een snelle counter, de bal werd strak voorgegeven bij de tweede paal en goed afgerond. Dit zorgde ervoor dat de heren van VIOD tegen een 0-2 achterstand aan moesten kijken. Er waren nog enkele minuten te spelen, VIOD creëerde nog een laatste kans door een goede voorzet, die net over werd gekopt door Roelof. Na 90 minuten gevoetbald te hebben gaf de scheidsrechter het eindsignaal aan. Het vizier kan gericht worden op zaterdag 28 april, dan komen de mannen van ASC op bezoek. Aanvang 14.30