VIOD lijdt eerste nederlaag in 2018 tegen Ropta Boys

Datum

21 april 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

De mannen uit Driezum hadden in 2018 nog niet verloren, maar na 90 minuten spelen in Oosternijkerk stapten de blauwhemden met een 3-1 nederlaag van het veld.

De eerste tien minuten waren vrij rommelig, Ropta Boys zakte in op eigen helft en VIOD mocht het spel maken. Na een kwartier spelen kwam de bal op de stip. Uit een snelle counter moest verdediger Jouke Sjoerdstra wel aan de handrem trekken. Reserve keeper Brian Visser was kansloos op de inzet van Erik de Vries.  VIOD probeerde wel maar had moeite om het spel te maken. Het aanvalstrio: Visser – van der Veen-  van der Valk, had moeite om langs de stugge verdedigers van Ropta Boys te komen. In de tweede helft hetzelfde beeld. In de 54ste minuut dan eindelijk de eerste serieuze kans van VIOD.  Roelof van der Veen kwam met een actie buiten om, met de bal op de tweede paal maar deze werd niet goed afgewerkt door Erik van der Veen. Met nog 15 minuten te spelen komt Ropta Boys op 2-0 door de net ingevallen Douwe Pieter kuiper. VIOD vindt nog wel de aansluiting treffer een paar minuten later. Roelof van der Veen kopt uit een corner de bal op keeper Johannes de Groot die deze niet goed weg werkt, waardoor Erik van der Veen deze makkelijk van dichtbij binnen kon schieten. Dezelfde Erik van der Veen kon in de 88ste minuut de 2-2 maken nadat Nykle Durk van der Valk hem 1 op 1 tegen de keeper zette. Erik die totaal niet in de wedstrijd zat schoot de bal hoog over. Diep in blessuretijd moest het hoogtepunt nog komen op deze zaterdagmiddag, Erik de Vries mocht na een handsbal van René van der Veen aanleggen van een dikke 20 meter. Deze de Vries schoot op werkelijk prachtige wijze de bal stijf in de kruising. Al met al een terechte overwinning van Ropta Boys die beter in de wedstrijd zat dan de mannen uit Driezum. Dinsdag krijgen de mannen weer een nieuwe kans