VIOD VR1

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

16 december 2017 14:00

Onbekend

VIOD VR1 was tijdens het vorige seizoen het minst productieve team van de zaterdag hoofdklasse. De scouts van de Driezumers struinden stad en platteland af naar speelsters die de broodnodige aanvallende impulsen konden geven. In deze zoektocht stuitte men op Femke Reitsma van Sint Annaparochie. Hoewel zij wekelijks de sterren van de hemel speelt, bleef het rendement van één van de duurste aankopen ooit, ver onder het gemiddelde. Ondanks de gigantische grote druk, liet zij haar hoofd niet op hol jagen en beloofde zij dat ‘it wol goed komt’. Deze belofte loste zij in de topper tegen RVVH in door halverwege de tweede helft de winnende treffer te scoren. Dit doelpunt sloeg niet alleen een bres in de zegereeks - vier overwinningen op rij - van de Ridderkerkers, maar zorgde op de terugreis ook voor veel ‘reboelje’ in de busjes. Maar wat nog veel belangrijker is: VIOD is door de 2-1 winst nog volop in de race voor het kampioenschap!

DSC 6389

De Wereld Daait Door schonk deze week aandacht aan het feit dat de BBC 20 jaar geleden een versie uitbracht van het nummer Perfect Day uit 1972, waaraan zanger/schrijver Lou Reed nog zelf meedeed. De opbrengst hiervan ging toen naar een goed doel. Aan deze versie deden wereldsterren als Bono, David Bowie en Elton John mee. Afgelopen zaterdag was het voor Femke Reitsma de perfecte voetbalzaterdag. Op het moment dat VIOD leek te bezwijken onder de immense druk van RVVH scoorde zij in een vlijmscherpe counter de winnende treffer. Marissa Elzinga stuurde haar de diepte in waarna keepster Lisette Snel, die minder snel was dan ze dacht, te laat bij de bal was en Reitsma van dertig meter de bal in het lege doel kon schieten. Daarna volgde een belegering op de veste van Joukje van der Meer. Door met name de kopkracht van de fysiek ijzersterke Mariël Miedema wist VIOD met pijn en moeite de overwinning over de streep te trekken.

De eerste helft was slaapverwekkende. Beide teams kregen een paar kansje uit corners en daarmee was zowat alles wel gezegd. Hoe groot was het contrast met de fantastische tweede helft. De toeschouwers hadden amper hun plek weer ingenomen of Sam Bosma zette VIOD op voorsprong. De supersub had in de eerste helft Rafaela Dijkstra al vervangen. Zij kwam ongelukkig in botsing met keepster Snel, met een zware schouderblessure tot gevolg. Het lijkt bijna een traditie te worden dat in de wedstrijden tegen RVVH speelsters van VIOD noodgedwongen een bezoekje aan het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam moeten brengen. Gelukkig kon Dijkstra, in tegenstelling tot Aukje de Vries (2012) en Mariël Miedema (2015), wel zonder een medische interventie terug naar Fryslân keren.

DSC 6393

Na de openingstreffer gooide RVVH alle remmen los. Een schot net buiten het strafschopgebied van Daniëlle Noordermeer ging een meter over. De bal uit een vrije trap van Annemarie Star vond zijn eindbestemming op de lat en een kopbal van Shayenne Ledes kon op de lijn door Thirza Leistra tot de zoveelste corner worden verwerkt. Deze corners van Nikki de Roest zorgden voor talrijke hachelijke momenten, maar uiteindelijk niet tot doelpunten. Door deze overwinning nadert VIOD koploper Jong Heerenveen (één wedstrijd minder gespeeld) tot drie punten en runner-up Be Quick ’28 tot één punt. Op 3 februari is Heerenveen de eerstvolgende tegenstander.

Wat zou een perfecte voetbaldag zijn zonder een bezoek te brengen aan Charlie Chius’s wokrestaurant in Utrecht, waar je in vier stappen een heerlijk gerecht kan samen kan stellen en als afsluiter bij de buren een McFlurry Tiramisu.