Leovardia 3

Mannen, 2, 3e klasse G

14 oktober 2017 12:00

Onbekend

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Lions ‘66 stond het tweede elftal van VIOD met veel vertrouwen aan de aftrap van het thuisduel tegen Leovardia 3 uit Leeuwarden. Echter kon VIOD vandaag niet overtuigen zoal het een week eerder wel had gedaan. Drie keer kwam VIOD vandaag op voorsprong maar ook even zo vaak kwam Leovardia langszij.

Al na negen minuten kwam VIOD op voorsprong, Rense Visser kon afronden na goed voo...rbereidend werk van broer Sjoerd Visser. Even later wordt de voorsprong al weer teniet gedaan als Leovardia het meest attent is als de bal terug komt van de deklat boven Feije Wiersma en door een Leeuwarder knap kan worden binnen gekopt. Vlak hierna lijkt Leovardia zelfs op voorsprong te komen maar de bal stuit via de paal terug het speelveld in. Na 20 minuten spelen legt VIOD een knappe aanval op de mat maar weet Hein Visser deze vanuit kansrijke positie niet om te zetten in een goal. Hierna is het ook Jentje van der Land die van dichtbij niet weet te scoren. Na een dik half uur is het wel raak als Tjibbe van der Veer een vrije trap terug legt op de vrij staande Hein Visser die nu wel knap raak schiet. Een minuut later is het echter Leovardia dat na een goede steekbal de stand weer gelijk trekt. Toch zal VIOD met een voorsprong de rust in gaan als Sjoerd Visser na een lange bal van Watze Wiebe Raap boven de keeper uit komt en de 3-2 binnen kopt.

De tweede helft is nog maar koud begonnen of VIOD geeft zijn voorsprong al weer weg, een hoge bal wordt voor de VIOD goal geslingerd en geheel vrij staand binnen gekopt door de meegekomen centrale verdediger van Leovardia. Over de rest van de tweede helft kan worden gezegd dat het vooral van VIOD zijde zeer matig was, Rense en Sjoerd Visser kregen nog wel enkele kansen maar het betere van het spel was voor Leovardia, dat in de slotfase echter tegen zichzelf begon te voetballen en zich verbaal van zijn slechtste kant liet zien. Dit resulteerde in enkele gele kaarten en zelfs een rode kaart voor iemand op de Leovardia bank. Hierin liet Leovardia zich van zijn slechtste kant zien in een fase waarin ze voetballend misschien wel beter waren dan VIOD. Eindstand: 3-3.

Opstelling VIOD 2: Feije Wiersma, Watze Wiebe Raap, Tjam Wiersma, Pieter Kommerie (‘46 Tabe Annema), Roy Mulder (‘46 Rido Spiegelaar) Tjibbe van der Veer, Jentje van der Land, Hein Visser, Lieuwe Schaafsma, Rense Visser en Sjoerd Visser