VIOD 2 leidt weer puntverlies door penalty tegen

VIOD 2

Mannen, 2, 3e klasse G

16 december 2017 13:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde het tweede elftal van VIOD in Harkema tegen het tweede elftal van Harkema Opeinde. Net als een week eerder tegen Harkemase Boys 3 werd deze wedstrijd afgewerkt op het kustgras van sportpark de Bosk. Het resultaat was ook weer hetzelfde, een gelijkspel. In deze twee duels en ook in het voorgaande duel tegen Buitenpost 3 werd dit resultaat bereikt door een discutabele penalty tegen. Zes verliespunten in drie duels doen VIOD 2 voorlopig afhaken voor de bovenste plaatsen.

In de eerste helft was VIOD de bovenliggende partij zonder echt veel kansen te creëren. Berend Jan Castelein en Kees Hansma verschenen beide alleen voor de keeper maar wisten niet te scoren. Vlak voor de rust werd het dan toch zwaar verdiend 0-1 nadat Lieuwe Schaafsma goed doorliep op de doelman waarna deze in de fout ging en Lieuwe de bal kon binnen werken.

De tweede helft was van een aanzienlijk minder niveau en na een uur spelen werd het dan ook 1-1. VIOD herstelde enigszins en kon door Berend Jan Castelein weer op voorsprong komen, bij deze 1-2 was het weer de doelman van de Harrekieten die er niet goed uit zag. Toch werd het weer 2-2 toen de bal bij VIOD achterin niet goed werd verwerkt en Harkema Opeinde de goal kon maken. In de blessuretijd leek Hein Visser VIOD dan toch de overwinning te bezorgen door na een goede lange bal van Jouke Bosgraaf de 2-3 binnen te schieten. Toch werd het zoals eerder vermeld nog gelijk toen de scheidsrechter een penalty gaf na een vermeende handsbal van Jouke Bosgraaf.

Opstelling VIOD 2: Otte Visser, Watze Wiebe Raap (‘46 Yoram Nanne), Jouke Bosgraaf, Wytze van der Zwaag, Roy Mulder, Pieter de Vries, Hein Visser, Kees Hansma (‘60 Tjam Wiersma), Lieuwe Schaafsma (Rido Spiegelaar), Berend Jan Castelein (‘79 Marcel van der Meulen), Berend van der Land (‘46 Renze Visse