VIOD 2 niet opgewassen tegen kampioenkandidaat Blauw Wit ‘34 4

Blauw Wit '34 4

Mannen, 2, 3e klasse G

12 mei 2018 12:45

Onbekend

Zaterdag 12 Mei speelde het tweede elftal van VIOD thuis tegen Blauw Wit ‘34 4, een ploeg die nog volop in de race is om kampioen te worden in de reserve derde klasse. Zij zullen dan af moeten rekenen met stadsgenoot Leovardia 3. Ondanks alle afwezigen was het de leiding van VIOD 2 vandaag toch weer geslaagd een elftal op de been te brengen.

Aanvankelijk kon VIOD prima meekomen met de gasten uit de Friese hoofdstad maar tot veel gevaar voor de goal leidde dit niet. Blauw wit wist al wel vrij snel het net te vinden. Na een vrije trap vanaf de linkerzijde van het veld werd de bal met het hoofd verlengd en belande de bal achter doelman Brian Visser. VIOD zette hier een mogelijkheid van Hein Visser tegenover maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman van Blauw Wit. Net toen VIOD wat meer leek aan te zetten was het Blauw Wit dat er met een messcherpe counter uit kwam, Tabe Annema moest aan de noodrem trekken en moest een vrije trap toestaan op de rand van het strafschopgebied. De hier uit volgende vrije trap werd stijf in de kruising gelegd en dit betekende de 0-2. Toen VIOD vlak voor rust slordig uitverdedigde toonde Blauw Wit andermaal zijn scherpte, profiteerde optimaal en wist de 0-3 binnen te werken.

In de rust bleven de moegestreden Berend van der Land en Hein Visser die zich bij het keurkorps van Anton van Zwol mocht melden. Hun vervangers waren Jentje van der Land en good old (maar iets te zwaar) Pieter Feddema. Onder aanvoering van deze beide spelers kreeg VIOD iets meer grip op de wedstrijd, toch waren de eerste kansen voor de gasten. VIOD had het geluk dat de voorwaartsen van Blauw wit het vizier niet op scherp hadden, toch wisten ze wel één keer de goal te vinden waardoor de stand op 0-4 kwam. Na een uur spelen was er een goede aanval van VIOD zijde waarbij Lieuwe Schaafsma alleen voor de doelman verscheen, de keeper werkte Lieuwe tegen de vlakte en scheidsrechter Durk Wiersma wees naar de stip. Schaafsma was zelf koelbloedig genoeg om de bal vanaf elf meter tegen de touwen te werken en de stand terug te brengen tot 1-4. VIOD werd beter en ging op jacht naar meer, Lieuwe Schaafsma en Jentje van der Land kwamen beide net tekort om de 2-4 binnen te werken. Toen vijf minuten voor tijd Pieter de Vries werd weggestoken was het wel raak, hij omzeilde de doelman en bracht de 2-4 op het scorebord. De spanning leek enigszins terug maar lang duurde dit niet, uit de eerste de beste aanval was het Blauw wit dat de stand op 2-5 bracht en de wedstrijd definitief besliste. Dit bleek eveneens de eindstand te zijn. Noemenswaardig aan VIOD zijde was nog het debuut van B-junior Sander Boersma die ruim twintig minuten meespeelde en terug mag kijken op een goede eerste wedstrijd in de senioren van VIOD.