Datum

25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Toen na negentig minuten spel de kruitdampen waren opgetrokken op het sportcomlex in Buitenpost en de eindstand op 3-3 was bepaald stond VIOD met gemengde gevoelens op het veld. Moest men blij zijn met de late gelijkmaker waardoor toch nog een zeer verdiend punt werd binnen gesleept of overheerste toch de frustratie over het feit dat door arbitrale tegenwerking geen drie punten werden binnen gesleept? Bij Aanvoerder Hein Visser was het duidelijk te zien, na een gele kaart te hebben ontvangen voor commentaar op de leiding verliet hij mokkend en stampvoetend het veld terwijl hij de scheidsrechter van dienst nog even liet weten hoe hij over hem dacht….

Om 14.30 werd afgetrapt voor het begin van dit duel. Op het kunstgras was VIOD aanvankelijk niet bij de les en dit resulteerde al na 2 minuten in een 1-0 achterstand. Balverlies van Lieuwe Schaafsma werd keihard afgestraft waardoor VIOD al snel achter de feiten aan moest lopen. VIOD lijkt het eerste kwartier van deze wedstrijd nog wat onwennig en het is Buitenpost wat de boventoon voert. Na een kwartier spelen kopt de spits van de gastheren keihard op de deklat. Hierna is het VIOD dat wat beter in de wedstrijd komt en met name door de jonge topscorer Renze Visser enkele malen voor gevaar weet te zorgen. Drie maal verschijnt Renze alleen voor de doelman maar weet niet te scoren. Ook Pieter de Vries weet nog voor gevaar te zorgen maar hij stuit op de doelman van Buitenpost. In de tussentijd wordt bij VIOD de tegenvallende Lieuwe Schaafsma vervangen door Rido Spiegelaar. Aan de andere kant van het veld moet doelman Feije Wiersma ook nog twee maal handelend optreden. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt VIOD dan wel loon naar werken, Kees Hansma ontfutseld de bal aan de defensie en geeft de bal af aan Renze Visser die prachtig binnen schiet, 1-1.

In de rust blijft Tabe Annema achter in de kleedkamer, de robuuste verdediger geeft aan geen vrienden te kunnen worden met het kunstgras en wordt vervangen door Nico Sijtsema. Het eerste gevaar in de tweede helft is voor Buitenpost maar een gevaarlijke counter wordt niet verzilverd. Hierna neemt VIOD de wedstrijd stevig in handen en is het de bovenliggende ploeg. In de 50e minuut is het dan ook Renze Visser die op aangeven van Pieter de Vries de stand op 1-2 brengt. VIOD lijkt hierna op zoek te gaan naar de 1-3 maar wordt hierin tegengewerkt door de arbiter, een duikeling van één van de voorwaartsen van Buitenpost wordt tot verbazing van ieder gepromoveerd tot strafschop. Feije was nog dichtbij het stoppen van deze strafschop maar helaas verdween deze toch in het net waardoor de stand op 2-2 kwam. Nog amper bekomen van deze tegenslag kwam ook de 3-2 voor Buitenpost op het scorebord toen een corner werd binnen gekopt. De goed spelende Yoram Nanne moest zich met een hamstringblessure laten vervangen door Tjam Wiersma. Hierna leek VIOD weer op 3-3 te komen toen Renze Visser werd weggestoken en knap binnen schoot. De grensrecher/leider gooide roet in het eten door deze terechte goal af te vlaggen voor buitenspel, iets wat het bij lange na niet was. Natuurlijk ging de scheidsrechter hier in mee waardoor VIOD voor de tweede keer zwaar gedupeerd werd… In de absolute slotfase zorgde VIOD toch nog voor gerechtigheid. Weer was het een goede steekbal van Kees Hansma en weer was het Renze Visser die aan het einde van de aanval stond en de 3-3 liet aantekenen. Gemengde gevoelens dus voor de equipe van Iebe Soepboer .

Opstelling VIOD: Feije Wiersma, Watze Wiebe Raap, Wietze van der Zwaag, Tabe Annema (‘46 Nico Sijtsema), Yoram Nanne (‘65 Tjam Wiersma), Pieter de Vries, Hein Visser, Kees Hansma, Lieuwe Schaafsma (‘28 Rido Spiegelaar) Berend Jan Castelein en Renze Visser