VIOD 2

Mannen, 2, 3e klasse G

25 april 2018 20:00

Onbekend

Afgelopen woensdag stond voor VIOD 2 het inhaalduel met Zwaagwesteinde 2 op het programma, een wedstrijd die eerder vanwege tragische omstandigheden bij Zwaagwesteinde werd afgelast.

Na een afwachtende openingsfase is het Zwaagwesteinde dat in de loop van de eerste helft licht de overhand krijgt, meer dan een aantal afstandsschoten levert dit echter niet op. Toch neemt Zwaagwesteinde na een half uur spelen de leiding als een afgeslagen corner opnieuw wordt ingebracht en wordt binnen gekopt door een aanvaller van de gastheren. VIOD lijkt na deze goal niet aangeslagen en schakelt een tandje bij, gescoord wordt er niet meer in de eerste helft.

Na rust gaat VIOD op jacht naar de gelijkmaker en vindt deze als Sjoerd Visser wordt weggestoken door Yoram Nanne, Visser omspeelt de keeper en weet de bal in de goal te werken. Even later komt Zwaagwesteinde opnieuw op voorsprong als doelman Brian Visser een ogenschijnlijk eenvoudige bal niet onder controle krijgt en de spits van Zwaagwesteinde er als de kippen bij is om de 2-1 te maken. Als even later ook de 3-1 valt na een goede aanval over de rechterkant lijkt VIOD verslagen, maar de mannen uit Driesum stropen nog één maal de mouwen op en nemen het initiatief. Pieter de Vries veroverd de bal na een fout in de defensie van Zwaagwesteinde en lepelt de bal over de doelman in de goal. Als bij VIOD Hein Visser zijn rentree maakt na maandenlang afwezigheid door een blessure gaat VIOD op jacht naar de gelijkmaker. Na een mooie actie raakt Sjoerd Visser de paal. Als in de slotfase Zwaagwesteinde de 4-2 maakt is de wedstrijd wel beslist. VIOD heeft gestreden voor wat het waart was maar heeft nu al tien duels op rij niet gewonnen.