VIOD 2

Mannen, 2, 3e klasse G

19 mei 2018 14:00

Onbekend

Het was 4 November 2017 dat VIOD 2 voor het laatst een overwinning boekte, op het eigen sportveld werd destijds een 5-0 overwinning geboekt op Friese Boys. Sindsdien waren het louter gelijkspelen en nederlagen voor de equipe van Soepboer en Wiersma. Afgelopen zaterdag kwam aan deze reeks, die maar liefst 12 wedstrijden omhelsde eindelijk een einde toen op Sportpark de Heide in Twijzelerheide een 2-1 overwinning werd geboekt op het plaatselijke VVT 2.

VIOD kon net elf spelers op de been krijgen om af te reizen naar Twijzelerheide, waar het tweede elftal in het begin van het seizoen wekelijks nog op een viertal eerste selectie spelers kon rekenen moest men nu door personele problemen bij het keurkorps zelfs spelers leveren aan het eerste. Tel daar de eigen personele problemen bij op en je weet dat het krap is qua spelers. Gelukkig werd B-junior Sander Boersma bereid gevonden om op de bank plaats te nemen zodat toch met 12 spelers kon worden aangetreden.

VIOD begon goed aan de wedstrijd en was de betere ploeg op het veld. Toch was de eerste kans voor VVT, een harde inzet stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. In de 15e minuut is het VIOD dat de leiding neemt, een lange bal van Hein Visser wordt doorgekopt door Yoram Nanne en binnen gewerkt door Pieter de Vries. Dezelfde Pieter de Vries maakt na een goed half uur spelen ook de 0-2 na een fijne voorzet van Lieuwe Schaafsma. VVT houdt de wedstrijd spannend door van afstand de 1-2 aan te tekenen. Aan VIOD Zijde weet Hein Visser de lat nog te raken. Op slag van rust lijkt Pieter de Vries de 1-3 op het scorebord te brengen, maar op het moment dat de Vries wil binnen schieten fluit de arbiter voor de rust, een zeer vreemd moment om af te fluiten. Deze scheidsrechter zal ook in de tweede helft een hoofdrol opeisen hierover straks meer. De 72 jarige arbiter floot vandaag zijn laatste wedstrijd na een cariere van meer dan 35 jaar en zal gedacht hebben niet geruisloos afscheid te willen nemen.

In de tweede helft was het veldspel van VIOD van een minder niveau en kreeg VVT enkele kansen op de gelijkmaker, Brian Visser keepte echter een uitstekende wedstrijd en wist meerdere uitstekende reddingen te verrichten. Na een uur spelen was het weer Pieter de Vries die de 1-3 aan leek te tekenen maar werd neergelegd door een VVT verdediger maar tot verbazing van een ieder wees de scheidsrechter niet naar de stip. Even later was er een overtreding van Yoram Nanne en weer verbaasde de scheidsrechter door Nanne meteen van het veld te sturen. Na navraag bleek dat het om een verbanning voor vijf minuten ging, anderhalve minuut later gebaarde de scheids dat Yoram het veld weer mocht betreden…. Dat vinden wij niet raar dat vinden wij bijzonder…. Al met al boekte VIOD dus eindelijk weer een overwinning en hoopt dit volgende week zaterdag een vervolg te geven thuis tegen Harkemase Boys 3 als men de laatste wedstrijd van dit seizoen speelt