Harkemase Boys 3

Mannen, 2, 3e klasse G

26 mei 2018 12:00

Onbekend

Zaterdag 27 Mei speelde VIOD 2 zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, in eigen huis werd met 3-5 verloren van Harkemase Boys 3.

Onder zomerse omstandigheden werd de wedstrijd in gang gefloten door arbiter Johannes van der Veen. VIOD had aanvankelijk het betere van het spel en kwam dan ook verdiend op voorsprong toen Renze Visser de bal van afstand achter de goalie van Harkemase Boys schoot. Hierna werden de gasten uit Harkema beter en namen de wedstrijd in handen en scoorden voor rust maar liefst 3 keer waardoor de ruststand 1-3 was, ook VIOD kreeg voor rust een aantal grote kansen maar wist deze niet te benutten.

Ook na de rust was het niet veel beter van VIOD-zijde, Harkemase Boys kon uitlopen naar een 1-5 voorsprong. In de slotfase waren de Harrekieten conditioneel op en kon VIOD nog wat tegengas geven. Lieuwe Schaafsma werd in het strafschopgebied ter val gebracht en scheidsrechter van der Veen wees naar de stip. Afscheid nemend speler Tjam Wiersma ontfermde zich over de penalty en schoot deze feilloos binnen waardoor hij in zijn laatste wedstrijd voor VIOD zijn eerste goal maakte voor VIOD 2. Ook Pieter de Vries wist nog een knappe goal tre maken waardoor de eindstand op 3-5 kwam en Harkemase Boys zich op kan maken voor de nacompetitie. Vlak voor tijd kreeg Tjam Wiersma nog een publiekswissel, wij willen hem veel succes wensen bij zijn nieuwe club WTOC.