Mannen, 3, 6e klasse J

31 maart 2018 13:10

Onbekend

Tegen 12 man weet VIOD ook Suawoude 2 op te rollen. Een gehavend VIOD 3 trad afgelopen zaterdag aan tegen Suawoude 2. Beide speler/coaches waren op retreite naar Oostenrijk waar ze in een afvalkliniek proberen weer in vorm te geraken. Auke Feddema was met de Camper richting Volendam getrokken om doormiddel van wat zelfreflectie zichzelf en zijn vorm terug te vinden. De mannen die er wel waren speelden vol passie en strijd wat in het veld nogal eens een schermutseling op leverde.
VIOD begon slapjes aan de eerste helft maar door goed counteren kwam het toch op 0-1. Niet veel later draaide een scherpe voorzet achter maar dit werd door het arbitrale trio niet opgemerkt waardoor de bal het veld weer in werd gekopt en in het doel geschoten, 1-1. Even later was het Lytse Reade Gosse die met een heuse Ippon de tegenstander in de zestien meter ten val bracht, Penalty Suawoude. Keeper Sytze Boskje kwam nog dicht bij maar was 5seconden te laat in de hoek, helaas.
Na de rust kwam VIOD als herboren uit de kleedkamer. Marcel  ‘het Beest’ kwam in het veld en was een ware plaag voor de linker flank van Suawoude. Helaas kon hij zijn aanvallen nòg niet belonen met een doelpunt, maar dit gaat geen weken meer duren! Pieter Skrale Kuijtert miste hier en daar een mogelijkheid tot een kans. Drie keer op de doellijn wist hij de keeper of een verdediger niet te passeren. Oud, Grijs maar de nog lang niet versleten Jelmer Visser dacht er het zijne van en ging hierna menigmaal met de bal op avontuur. De teller bleef steken op 13 panna’s 1 goal en een assist. Mark Veenstra kreeg de bal eveneens op 2 meter van de doellijn, hij nam aan, wachtte, wachtte en besloot toch maar te scoren. Skrale wist toch nog 2 maal te scoren waarbij een mislukte punter die zo over de goed keepende sluitpost van Suawoude vloog en er werd geloof ik een keer tegen hem aan geschoten waardoor hij niet kon missen. Ook Jelmer Visser verschalkte de doelman na een solo van een minuut of 10 op de achterlijn van Suawoude. De scheidsrechter dacht er 10 minuten voor het einde het zijne ervan en floot voor de laatste keer op zijn fluitje. Een simpele 2-4 overwinning . Durft VIOD het uit te spreken? Kampioen? Nee nog niet…